Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nemaju milosti

Internet se sprda s Man Unitedom: Mourinho i Pogba na udaru

Navijači Manchester Uniteda nakon početnog zadovoljstva opet proživljavaju teške trenutke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho poražen je treći put zaredom u natjecateljskoj utakmici prvi put nakon deset godina. U međuvremenu je pokorio Italiju i Europu s Interom te uspio barem na jednu godinu prekinuti dominaciju Barcelone u španjolskom prvenstvu, što nije uspjelo nikome drugome na klupi Reala u posljednjih osam godina.

Dogodilo se to opet u Engleskoj, ovaj put s Manchester Unitedom čiji su navijači imali težak tjedan. Poraz na Old Traffordu od gradskog rivala Cityja, pa poraz kod Feyenoorda u Europskoj ligi i onda potop u zapadnom predgrađu Londona. Watford je skoro pa ponizio United na radost talijanskog trenera Waltera Mazzarrija, jednog u nizu onih koji su se s Portugalcem znali 'zakačiti' dok je ovaj vodio Inter.

Prvenstvo je tek počelo...

Strpljenje je ono što sad treba svima na Old Traffordu. Iako United ima već šest bodova zaostatka za prvoplasiranim Cityjem ipak je odigrano tek pet kola. Navijači su sigurno nezadovoljni, ali znamo da momčadima treba privikavanje na Josea Mourinha. Stručnjaci ipak upozoravaju kako je igra Uniteda loša i bezidejna unatoč skupim pojačanjima. Šaljivci na društvenim mrežama rade montaže Mourinho/Van Gaal.

Mourinho je nakon utakmice prstom uperio u Lukea Shawa, po njemu krivca za drugi gol. Zamjera mu što nije pritiskao suparnika, ali ni ostali njegovi igrači ne igraju obranu kako bi to Portugalac želio. Neki kao Ibrahimović to nikad neće ni igrati i u takvom prvenstveno obrambenom nogometu to je već prvi nedostatak.

A onda je tu i Wayne Rooney, koji se nije najbolje snašao u toj ulozi veznog igrača i možda bi vrlo brzo kapetan mogao izgubiti mjesto u prvoj postavi. Cijeli vezni red Uniteda nije na očekivanoj razini, ne samo krila, već i spomenuti Rooney i dvojac iza njega Pogba – Fellaini. Dok se mnogi pitaju što je Mourinhu da mu Fellaini igra u prvih 11, Pogba je sve češća meta internetskih zadirkivanja.

Najskuplji na svijetu na udaru društvenih mreža

Najskuplji nogometaš današnjice pod velikim je pritiskom vlastitog transfera. Dok je u Juventusu bio mladić koji je stigao za 0 eura i svi ga tapšaju po ramenima, sada ipak ima uteg od 105 milijuna i očekivanje da donosi prevagu. No tu će i Mourinho trebati naći dobitnu formulu.

Francuzu se zamjera što za svaku utakmicu mijenja frizuru, a pogodaka još nema. Nije mu to primarna zadaća, ali navijači zasad ne vide zašto je toliko plaćen. Pogotovo jer su u istom kolu zabili Henderson, Gundogan i Xhaka, igrači koji igraju na sličnim pozicijama Liverpoolu, Cityju i Arsenalu.

Rugaju mu se da će osvojiti Salon d'Or, a možda mu se najviše narugao kapetan Watforda Troy Deeney koji je treći gol proslavio 'dab' plesom, kako to inače čini Francuz.

Ponovit ćemo opet, iako Internet ne prašta tek je odigrano 5. kolo Premierlige. Ima vremena i da Jose Mourinho pronađe dobitnu formulu za igru Uniteda i da u njoj Pogba očekivano bude glavni glumac.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider