Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jose se promijenio

Mourinho je hit na društvenim mrežama: Potez, zagrljaj i pohvala o kojima će dječak pričati do kraja života

Jose Mourinho pripisao je pogodak za izjednačenje Tottenhama sakupljaču lopti, koji je munjevitom reakcijom izbacio Lucasa Mouru ispred suparničke obrane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Tottenhama kreirali su veliki preokret u susretu 5. kola skupine B Lige prvaka, u kojem su pred svojim navijačima 0:2 protiv Olympiakosa pretvorili u 4:2. Momčad Josea Mourinha gubila je 0:2 do sudačke nadoknade prvog poluvremena, kada je Dele Alli zabio za početak preokreta.

U nastavku su Harry Kane s dva pogotka i Serge Aurier kreirali preokret i njime poslali Tottenham u osminu finala Lige prvaka. Jose Mourinho bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi nakon što je uveo Christiana Eriksena umjesto Erica Diera već u 29. minuti prvog poluvremena.

gol expired Evo kako Dinamo može prezimiti u Europi: Sve je dobro osim jednog scenarija katastrofe divider

"Prvo što želim javno reći, a što sam već napravio u svlačionici, jest ispričati se Ericu Dieru. Nikada nije lako biti zamijenjen u prvom poluvremenu, i to u situaciji kada nisi napravio ništa loše. Nije mi bilo lako kao treneru, ali morao sam donijeti odluku koja će nam omogućiti da više kreiramo. Nakon što smo zabili prvi pogodak na kraju prvog poluvremena, vjerovao sam da ćemo u nastavku pobijediti", otkrio je Mourinho nakon utakmice.

Gol za 2:2 pao je u 50. minuti, strijelac je bio Harry Kane, a asistent Lucas Moura. No ako pitate Josea Mourinha, najvažniji čovjek u toj akciji bio je dječak izvan travnjaka, tzv. sakupljač lopti.

gol expired Najlošija Dinamova partija pod vodstvom Bjelice: Šok protiv Šahtara ostavio posljedice divider

On je munjevito reagirao, bacio loptu Aurieru, koji je odmah bio kod aut-linije, ovaj ju je bacio prema naprijed do Moure, a Brazilac ju proslijedio do nebranjenog Kanea, koji je neumoljivo zabio za 2:2.

"Da biste to napravili, morate biti jako dobar sakupljač lopti. Ja sam bio jako dobar sakupljač lopti, jako inteligentan. Baš kao i ovaj dječak danas. On razumije igru, čita igru, nije tamo da bi gledao tribine, navijanje i ostale stvari, već prati igru i igra je s našim igračima. Na kraju sam ga htio pozvati da slavi s nama u svlačionici, ali je nestao. Jako je dobar sakupljač lopti, jako dobar", ispričao je Jose Mourinho.

Tottenham je s 10 bodova nakon pet kola zacementiran na drugom mjestu ljestvice, tako da će u osmini finala igrati s jednom prvoplasiranom momčadi iz preostalih sedam skupina.

gol expired Zvezda doživjela povijesnu sramotu: Igrači plakali, a neki se kod najvećih poraza čak sjetili i Dinama divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider