Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mourinho nije uspio

PSG i Roma, čujete li ovo? Ovaj čovjek traženiji je od većine nogometaša

Kada čovjek kojeg žele mnogi klubovi izjavi ovako nešto, alarm se jednostavno mora upaliti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

O popularnom Monchiju pisalo se dosta oprije nekoliko mjeseci kada je trebao prijeći u Manchester United po navodnoj želji Josea Mourinha. Španjolski mediji pisali su kako je sve već dogovoreno, no čudotvorac iz Seville ipak je ostao odan Andalužanima koji opet jednostavno briljiraju.

Za one koji ne znaju, Ramón Rodríguez Verdejo iliti Monchi nije nogometaš već sportski direktor i bivši vratar Seville. Ako se pitate kako taj klub uvijek napravi neki dobar transfer, bilo da se radi o kupovini ili prodaji, odgovor je - Monchi.

I zato je u Sevilli izbila prava drama kada je htio otići ovog ljeta. Crveni dio grada bio je u nevjerici, no ostao je nakon brojnih vapaja, čak i prijetnji tužbom zbog jednostranog raskida ugovora. Umjesto Unaija Emeryja koji je preuzeo PSG doveo je Jorgea Sampaolija, a rezultat je drugo mjesto na ljestvici Primere s bodom manje od Reala i bodom više od Barcelone.

Ali Monchi bi ipak uskoro mogao napustiti glavni grad Andaluzije. Čini se kako ipak ne bi kod Mourinha u Manchester, ali sigurni smo kako bi brojni klubovi željeli njegove ''dovedi jeftino i kvalitetno, prodaj skupo'' usluge.

''Baš mi se svidio London gdje sam proveo šest mjeseci. No najviše me privlače Francuska i Italija zbog povijesti i kulture. Volio bih živjeti u Parizu ili Rimu'', rekao je za Canal Sur Monhci i uzbudio duhove.

''Bogati'' Pariz ili ''frustrirani'' Rim?

Unai Emery bi na Parku prinčeva sigurno htio nastaviti suradnju. Možda bi se Monchi napokon htio poigrati nešto većim budžetom od onog Sevillinog. Šeicima sigurno ne trebaju jeftine kupovine, imaju dovoljno novca, ali nitko ne može ostati ravnodušan na mogućnost dovođenja jednog od najpoželjnijih sportskih direktora u svijetu nogometa.

''Umoran sam, ali svoj posao volim. Radim 16 godina i skupilo se tu dosta toga, ambicija i u isto vrijeme odgovornosti s kojima se čovjek teško nosi. Stvorio sam čudovište i valjda mi se teško oprostiti od toga. Bili smo pobunjenici protiv bogatih i moćnih, pokazali smo kako novac ne znači uvijek sve''', poručio je Monchi.

Na spominjanje Rima alarm bi se trebao upaliti prvenstveno u Romi. Naravno, tu je i Lazio, ali Roma ima tu stalnu ambiciju osvajanja naslova. S Monchijem i njegovim sposobnostima sigurno bi se stvorila momčad koja bi opasno zaprijetila Juventusu u Italiji. Prijeti Roma stalno, ali možda je to taj kotačić koji stalno nedostaje rimskom klubu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider