Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"možda su krivo preveli"

Modrić odigrao ulogu u pregovorima u Realu: Zvijezda Madriđana promijenila ploču nakon izjave koja je podigla prašinu

Real se pridružio listi klubova koji su smanjili plaće...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši i stručno vodstvo španjolskog velikana Reala iz Madrida, među kojima je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, pristali su na smanjenje ovogodišnjih primanja između 10 i 20 posto zbog prekida natjecanja zbog izbijanja pandemije koronavirusa.

Realovi igrači ostat će bez 10 posto plaće ako se sezona nastavi, a 20 posto ako se ne nastavi. Prvi pregovori počeli su još u petak, a završili su u srijedu, otkriva madridska Marca. Središnja osoba u pregovorima bio je Sergio Ramos, koji je nakon sastanka s Florentinom Perezom organizirao i veliku videokonferenciju igrača.

gol expired Šarapova otkrila što joj se dogodilo s telefonom nakon što je javno objavila broj divider

U početku nisu svi htjeli pristati na spomenutih 10 posto, neki su tražili manje, ali Ramos ih je uvjerio da prihvate plan, a jedan od suigrača koji mu je pomogao, piše Marca, bio je i Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije bio je jedan od nekoliko igrača koji je bio potpora Ramosu tijekom pregovora, a na kraju su uspjeli ostvariti svoj cilj i uvjeriti suigrače na smanjenje plaća.

Nije poznato je li jedan od onih koje je trebalo nagovarati bio Toni Kroos, koji se javno usprotivio rezanju plaća. Kroz cijelu priču provlači se njegova izjava koju je dao upravo na dan kada su se pojavile informacije da će i Real ipak rezati plaće, što im isprva nije bio plan.

gol expired Real Madrid ima plan B za ovo ljeto: "On je spoj Pogbe, Casemira i Kantea" divider

"Smanjenje plaća je kao donacija u prazno. Smatram da svi trebaju dobiti punu plaću i onda raditi razumne stvari s njom'', rekao je, ali nakon posljednjih događaja ipak je promijenio ploču.

"Moguće je da nije dobro prevedeno ili da netko nije htio razumjeti. Moje se mišljenje zna od prvog trenutka: ako možemo pomoći klupskim radnicima, logično je da se odreknemo dijela plaće, što je danas i potvrđeno", napisao je na Twitteru.

Real zapošljava 400 ljudi, a ovim će rezovima uštedjeti 50 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider