Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
pepa ''izdao'' golman

Moćni City pao na Old Traffordu: Unitedu bitka za Manchester nakon velikih pogrešaka Edersona

Manchester United slavio je pred svojima navijačima protiv gradskog rivala Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikom mančesterskom derbiju Man United je na Old Traffordu pobijedio City sa 2-0 načinivši veliki korak prema željenom četvrtom mjestu na ljestvici engleskog prvenstva.

Drugu uzastopnu pobjedu i treću u posljednja četiri gradska derbija Crvenim vragovima donijeli su Anthony Martial golom u 30. minuti, te Scott McTominay u šestoj minuti nadoknade.

Ederson častio na Old Traffordu

Kod oba gola, a posebno kod drugog, ''proslavio'' se Cityjev vratar Ederson. Kod prvog gola Brazilcu je lopta prošla ispod ruke, dok je kod drugog asistirao McTominayju za pogodak u praznu mrežu s više od 30 metara.

Nakon što je pokupio jednu dugačku loptu, Ederson je bacio prema Fernandinhu, no to je učinio loše i do lopte je prvi došao McTominay i s više od 30 metara zabio u prazna vrata.

Ovo se nije dogodilo još od doba Alexa Fergusona

Unitedu je to prvi 'double' protiv Cityja nakon što se Alex Ferguson oprostio, a posljednji put dobili su oba susreta u jednoj sezoni protiv gradskog suparnika u sezoni 2009/10.

U prvom nedjeljnom susretu Chelsea je na Stamford Bridgeu bez većih problema pobijedio Everton sa 4-0 ostvarivši tek drugu ligašku pobjedu u zadnjih sedam kola.

Golove za "Bluese" zabili su Mason Mount (14), Perdo (21), Willian (51) i Oliver Goroud (54). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 82 boda, Manchester City je drugi sa 57 bodova, Leicester City na trećem mjestu ima 50 bodova, a Chelsea na četvrtom mjestu ima 48 bodova. Manchester United je peti sa 45 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider