Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
hat-trick za pamćenje

Oršićev show: Ispisao Dinamovu povijest, postavio neobičan rekord Lige prvaka, naklonila mu se i UEFA

Dinamov heroj Mislav Oršić našao se u uglednom društvu nakon sjajne predstave.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mislav Oršić bio je jedan od najzaslužnijih za veliku Dinamovu pobjedu protiv Atalante na Maksimiru. Skromni heroj bio je brutalno efikasan pred golom Talijana, kojima je utrpao tri komada u maniri rasnog strijelca.

Prvi je zabio preciznim prizemnim udarcem nakon povratne lopte, drugi je glavom pospremio nakon pravovremenog utrčavanja, a kod trećeg je sjajno primio loptu i mirno pogodio za velikih 4:0. Nije ''savršeni'' hat-trick lijevom, desnom i glavom, ali nije ni daleko od toga…

Oršić je hat-trickom ispisao povijest kluba postavši prvi Dinamov igrač koji je zabio tri gola u Ligi prvaka. Osim Dinamova, postavio je i neobičan rekord Lige prvaka.

gol expired Talijanski novinari šokirani: Šamaranje na Maksimiru, Dinamo puca na drugi krug divider

Prema uglednom španjolskom nogometnom statističaru poznatom pod nadimkom MisterChip, Oršić je postao prvi igrač koji je s brojem 99 na leđima zabio hat-trick u Ligi prvaka. Nije službeni rekord za povijesne knjige, ali je zanimljiv podatak.

Na kraju, Oršiću se poklonila i UEFA, koja ga je uvrstila u službeni izbor za najboljeg igrača prvog kola Lige prvaka.

gol expired Bjelica: "Odigrali smo perfektno, Olmo je zaslužio veliki klub" divider

Oršić se našao u vrlo uglednom društvu – osim njega, kandidati su Salzburgovo čudo Erling Braut Haland, strijelac hat-tricka u debiju u Ligi prvaka; Marc-Andre ter Stegen, koji je obranama izludio Borussiju i izvukao bod za Barcelonu; Angel Di Maria, dvostruki strijelac u pobjedi PSG-a nad Realom.

Najboljeg igrača kola biraju navijači, a za sjajnog Mislava Oršića možete glasati OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider