Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
niti su sami niti protiv svih

Od Rijekina trećeg puta do jedinog puta: Njihov je kandidat Šuker, ostalo su priče za malu djecu

Promjena u vrhu hrvatskog nogometa neće biti, a to znači da je većini očito dobro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada smo jučer slušali što Damir Mišković priča u ugodnoj atmosferi press-sobe na Rujevici, pomislili smo ''evo čovjeka koji želi nešto mijenjati''. Rekao je kako je Rijeka imala svog kandidata za novog šefa HNS-a, Marijana Kustića koji se nakon tihe kampanje po medijima iznenada povukao iz utrke.

I tada je predsjednik, a uskoro i novi vlasnik Rijeke, povukao ručnu kočnicu. Očito je taj ''treći put'' ovisio o samo jednom jedinom čovjeku. Kako drukčije objasniti da drugih kandidata tog puta nije bilo, a sam je Mišković rekao kako on za to nema vremena.

Nije baš da se oznojio za te promjene. ''Treći put'', kojeg je jučer u priopćenju zazivala Armada, koja je očito tako shvatila njihov sastanak s Miškovićem, završio je na meniju ručka s najmoćnijim čovjekom hrvatskog nogometa koji iz sjene vuče sve konce (a onaj koji ide prema Rijeci nije prekinut).

I to je sve legitimno, ali iako Mišković tvrdi da je ostao neutralan, Izvršni odbor Nogometnog saveza Primorsko-goranske županije, kojem on predsjeda, samo nekoliko sati nakon njegove press konferencije ipak je odabrao svog kandidata – Davora Šukera. Dva glasa bila su suzdržana, a čak sedam je bilo ''za''. Mislite li da bi takav rezultat bio da je Mišković želio drukčije?

Centar Rijeka stao je čvrsto uz Šukera, a ne uz ''treći put''

Rijeka je kao nogometni centar tako poprilično jasno stala uz aktualne vladare hrvatskog nogometa. Također, Rijeka je odlučila kako izbora za predsjednika HNS-a neće ni biti. Prvi čin bio je povlačenje ''trećeg puta'' iz igre, a drugi odluka da njihov kandidat bude aktualni predsjednik.

I sve drugo su priče za malu djecu. Mišković očito želi promjene u hrvatskom nogometu, ali isto tako na vrhu ne bi ništa mijenjao ili nema hrabrosti to reći. Pitanje je i je li Rijekin gazda te prijedloge za boljitak hrvatskog nogometa iznio na nekom ranijem ručku i ako je zašto oni nisu pokrenuli stvari u željenom smjeru.

Davor Šuker ostaje predsjednik HNS-a, netko drugi ostaje gazda hrvatskog nogometa, a Rijeka nije htjela biti dio priče u kojoj će se stvari odviti drukčije.

No nova će Skupština HNS-a koja će se konstituirati 22. prosinca po Zakonu o sportu biti ponešto drukčija od ove ''jednoglasne''. Mišković i njegovi saveznici imat će priliku kroz skupštinu i novi Izvršni odbor pokušati donijeti boljitak domaćem nogometu, a ne samo dizati ruke.

Treći, riječki put zasad nismo vidjeli. Ostali su na istom putu, a vodi li on prema boljitku i nužnim promjenama vrijeme će (im) pokazati…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider