Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trojica već zakaparena

Milan slaže momčad za vrh: Na pomolu transfer koji će potresti Italiju

Novi vlasnici Milana pripremaju jedan od najvećih transfera u povijesti Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je ove sezone u borbi za mjesto koje vodi u Europu; trenutno zauzimaju šesto mjesto što je napredak u odnosu na osmo, deseto i sedmo mjesto osvojeno prošlih sezona. Klub su preuzeli kineski vlasnici, a na krilima njihovog kapitala Milan sprema dodatni iskorak u sljedećoj sezoni.

Prema pisanju talijanskih medija s nekoliko su igrača već dogovorili suradnju. Iz Villarreala bi na Apenine trebao preseliti Mateo Musacchio, stoper koji je bio na meti Arsenala i Tottenhama. Švicarski lijevi bek Ricardo Rodriguez dolazi iz Wolfsburga za 15 milijuna eura, a iz hit momčadi Serije A Atalante dolazi jedan od njihovih najboljih igrača.

Riječ je o Francku Kessieju, 20-godišnjem veznjaku od kojeg se puno očekuje i koji je dospio na radar mnogih velikana. Procjenjuje se da će za njega Rossoneri platiti oko 30 milijuna eura, a na radaru je i njegov suigrač Andrea Conti, 23-godišnji desni bek. Atalanta je poznata kao klub s vjerojatno najboljom školom u Italiji, pa stoga ne čudi ovakvo ''čerupanje'' siromašnijeg susjeda.

Transfer koji mijenja odnose snaga u Italiji

Međutim, pravu poslasticu Milan je spremio za kraj. Na meti Milana je Andrea Belotti, napadač Torina i strijelac 25 golova ove sezone, za kojeg je Milan spreman ponuditi čak 70 milijuna eura!

Belotti je velika želja navijača Milana koji su na društvenim mrežama pokrenuli kampanju za dovođenje 23-godišnjaka koji je, osim što je ubojit strijelac, veliki navijač Milana. Rođen je u Calcinateu, gradiću udaljenom 50-ak kilometara od prijestolnice Lombardije, a navijač Rossonera je praktički od rođenja.

Ovaj bi transfer označio i definitivni povratak Milana u sam vrh talijanskog nogometa. Belotti je hit igrač Serije A, a njegovo dovođenje donosi puno više od golova. Milan bi ovim transferom prestigao Juventus, Romu i ostale talijanske teškaše u borbi za najtraženijeg igrača lige, a to je bilo nezamislivo u prošlih nekoliko sezona u kojima je Milan tavorio u sredini tablice.

Tržišna aktivnost definitivno pokazuje da Milan misli ozbiljno, ali momčad koja se okuplja tek mora potvrditi svoju vrijednost na terenu. Pred nama je u svakom slučaju vrlo zanimljiva sezona Serije A u kojoj bi se Milan nakon dugo vremena mogao uključiti u borbu za vrh.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider