Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ludi dvojac opet jaše

Milan ne posustaje: Rebić zabio dva gola u dvije minute, neuništivi Ibrahimović za petama Ronaldu

Milan je slavio protiv Crotonea na krilima Zlatana Ibrahimovića i našeg Ante Rebića.

U 21. kolu Serie A Milan je pobijedio posljednje plasirani Crotone s 4:0. Dvostruki strijelac bio je 39-godišnji Zlatan Ibrahimović koji je nastavio čudesnu formu unatoč veteranskim nogometnim godinama, a dva pogotka zabio je i naš Ante Rebić.

Ibra je prvo zabio za vodstvo u 30. minuti na asistenciju Leaa. Bio je to njegov 500. pogodak u karijeri u klupskom nogometu. U drugom dijelu je zabio i 501. gol na asistenciju Thea Hernadeza. S ova dva pogotka Ibra se na ljestvici strijelaca približio Cristianu Ronaldu koji ih ove sezone ima upisanih 16, dok Šveđanin sada ima tek dva manje koliko ima i Lukaku (14).

Rebićev bljesak u dvije minute

Nakon dva uvodna gola Zlatana na scenu je stupio Ante Rebić. Oba puta na asistencije Turčina Calhanoglua, Rebić je zabio dva pogotka u razmaku od manje od dvije minute. Prvi gol u 69. minuti glavom nakon ubačaja iz kuta (VIDEO), a drugi odmah u 70. minuti snažnim udarcem iz voleja (VIDEO).

Hrvatski reprezentativac se ove sezone dugo mučio s ozljedom pa su mu ovo bili tek treći i četvrti gol u sezoni.

Mandžo umjesto Ibre

Za svaki slučaj Milan je doveo i Marija Mandžukića koji je ušao umjesto Ibre u 77. minuti s kojim je teren zajedno napustio i Rebić. Ukoliko ovaj dvojac nastavi s ovakvom formom, Mandžo se neće naigrati do ljeta kada mu traje ugovor s milanskim klubom.

Ibrahimović je svoj 501 pogodak u klupskoj karijeri raspodijelio u 22 različite sezone i za devet različitih klubova. Počeo je 1999. u Malmou za koji je bio strijelac 18 puta, potom je 48 puta poentirao za Ajax, 26 puta za Juventus, 66 puta za Inter, 22 puta za Barcelonu, 56 puta tijekom svog prvog boravka u Milanu, 156 puta za PSG, 29 puta za Manchester United, 53 puta za LA Galaxy, a sada je na učinku od 27 golova u svom drugom boravku u Milanu.

Milan je vratio čelnu poziciju na ljestvici Serie A i sada ima dva boda više od gradskog rivala Intera, dok Juventus s utakmicom manje zaostaje sedam bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Zlatan Ibrahimović postigao je protiv Crotonea svoj 500. pogodak u klupskom nogometu. Igrao je za Malmo, Ajax, Juventus,...

Objavljuje gol.hrNedjelja, 7. veljače 2021.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider