Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Euforija trese Milan

Složili moćnu momčad i tu ne misle stati: Je li ovo kraj dominacije Juvea?

Milan je krenuo u nezapamćenu tržišnu ofenzivu kako bi se klub vratio na nekadašnju razinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je zadnji put bio prvak 2011. nakon čega je krenuo lagani pad talijanskog giganta. Juventus se nametnuo kao neupitni lider talijanskog nogometa; prve pratilje Stare dame postali Roma i Napoli, dok je Milan bio sve bliže sredini, a sve dalje vrhu tablice.

No omjer snaga se mijenja. Ljeto je obilježilo veliko trošenje novih kineskih vlasnika koji su se obvezali na znatna ulaganja kako bi vratili Milan u svjetski vrh. Svoja su obećanja ispunili – Milan je zasad najveći europski potrošač, a Rossoneri će u novu sezonu ući s gotovo potpuno novom momčadi.

Dok su drugi spavali, Milan je krenuo u akciju

Milan je krenuo u akciju i prije nego je prijelazni rok formalno počeo. Još u svibnju zakaparili su stopera Matea Mussachija iz Villarreala, lijevog beka Ricarda Rodrigueza iz Wolfsburga i sjajnog mladog zadnjeg veznog iz Atalante Francka Kessieja. Uskoro je stiglo i veliko napadačko pojačanje u liku Andrea Silve, 21-godišnjaka iz Porta kojeg je Cristiano Ronaldo proglasio svojim nasljednikom.

Uskoro su stigao i desni bek Andrea Conti, još jedan produkt nadaleko poznate Atalantine omladinske škole. On i Kessie bili su bitni faktori sjajne sezone Atalante koja je završila na odličnom četvrtom mjestu, a sada će predstavljati budućnost ambicioznog Milana koji traži povratak u elitu.

Na posudbu s obavezom kupovine stigao je Fabio Borini iz Sunderlanda, a kao sedmo pojačanje u Milan je sletio turski veznjak i majstor slobodnih udarac Hakan Calhanoglu. Svi ti transferi bili su samo uvertira za transfer koji je šokirao Italiju: iz Juventusa je stigao Leonardo Bonnuci za 40 milijuna eura.

Došao je Bonucci, jedan od stupova momčadi koju žele srušiti

Bonucci je s 30 godina jedan od najboljih svjetskih stopera i stup momčadi Juventusa koja je ''cijelu vječnost'' dominirala Italijom, a njegov dolazak pokrenuo je pravu euforiju u Milanu. Kakvo je raspoloženje među navijačima Milana najbolje govori 5.000 navijača na prvom treningu i stotine ljudi koje su okružile Bonuccijev automobil dok je dolazio na liječnički pregled.

Iako se spekulira da je Bonucci stigao kao dio većeg dogovora koji će sljedećeg ljeta Gianluigija Donnarummu prebaciti u Juventus, mladi vratar dotad će čuvati gol Rossonera. ''Dollarumma'' je podigao veliku prašinu pregovorima oko produženja ugovora. Na kraju je nakon teških pregovora ipak potpisao, a Milan je morao listi pojačanja dodati i njegova brata Antonija.

Iako je već potrošio ogroman novac i doveo praktički cijelu novu momčad, spekulira se da Milan ima još preko 100 milijuna eura u budžetu za pojačanja. Prašina oko transfera Bonuccija nije se ni slegla, a već su se pojavile nove vijesti iz talijanskih medija po kojima Milan nije odustao ni od Alvara Morate ni od Andree Belottija – do kraja prijelaznog roka moguća je još pokoja bomba sa San Sira koja bi samo dodatno pojačala euforiju kakva dugo nije pogodila crveno-crni dio Milana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider