Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milan stvara moćan stroj

Povratak posrnulog diva Milana: Stigao nasljednik Cristiana Ronalda!

Iako nije glasio kao prvi kandidat za dolazak Milan, mladi portugalski dragulj stigao je na San Siro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je pod novim vlasnicima furiozno krenuo u prijelazni rok. Kineski vlasnici žele vratiti klub u talijanski vrh, a po završetku sezonu nisu gubili vrijeme – obranu su pojačali Ricardo Rodriguez i Mateo Musacchio, a vezni red Franck Kessie.

Preostalo je samo napadačko pojačanje za koje je Milan pripremio najviše novca, a koje osim golova mora donijeti i dašak glamura u svjetsku prijestolnicu mode. Prvi kandidat i velika želja navijača bio je Andrea Belotti, ali Torino je izvjesio cijenu od čak 100 milijuna eura; kao drugi kandidat spominjao se Morata, ali čini se da je on ipak bliže Manchester Unitedu.

Nakon što ta dva transfera nisu realizirana, Milan je našao alternativu u Portu. Andre Silva, 21-godišnji bivši napadač Porta, prošao je u Milanu liječnički pregled i postao novi član Rossonera.

Ovo je pomalo iznenađujući transfer budući da se Silva, pored Morate i Belottija, nije spominjao kao prvi kandidat za Milan, ali postao je jasno da se nešto ''kuha'' kada je u sjedištu Milana viđen poznati portugalski agent Jorge Mendes koji zastupa i Silvu.

Prema prvim informacijama, Milan je platio 38 milijuna eura, iako je Porto svog dragulja procijenio na 60, a razlog takvom popustu je financijski fair-play zbog kojeg Portu hitno treba novac.

Silva je ove sezone za Porto zabio 16 golova uz pet asistencija u prvenstvu, dok je u Ligi prvaka četiri puta bio strijelac. Za portugalsku reprezentaciju je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji zabio šest golova u pet utakmica, a postao je i najmlađi strijelac hat-tricka u povijesti Portugala čime je srušio rekord star 88 godina.

Koliko je mladić dobar možda je najbolje opisao službeno najboljih nogometaš svijeta, Cristiano Ronaldo.

"Kada jednog dana odem u mirovinu, Portugal ostaje u sjajnim rukama. Andre Silva je moj legitimni nasljenik", rekao je napadač Real Madrida.

Silva je član sjajne mlade portugalske generacije, a svojim igrama privukao je pozornost brojnih velikana. Dovodilo ga se u vezu s engleskim klubovima i Real Madridom, koji je navodno za njega bio spreman iskrcati 60 milijuna eura. Međutim, Milan je bio najbrži i najkonkretniji, a navijači će sljedeće sezone moći uživati u igrama mladog napadača od kojeg se puno očekuje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider