Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poveznica i menadžer

Mijo Caktaš na pragu povratka u HNL? Ali sigurno neće u Hajduk

Mijo Caktaš bi mogao završiti u dresu Osijeka.

Miji Caktaš je u posljednjih desetak godina jedan od najboljih igrača koji je igrao za Hajduk, ali prošlo ljeto je napustio Poljud.

Caktaš je u karijeri upisao za Hajduk upisao 227 utakmica, zabio je 96 golova i podijelio 27 asistencija.

Splitski nogometaš je nakon nesporazuma s Hajdukom potpisao za Damac, klubom iz Saudijske Arabije, ali nakon samo šest mjeseci je raskinuo ugovor i postao slobodan igrač.

Povratak u HNL?

Caktaš bi se navodno mogao vratiti u HNL, ali ne u Hajduk već u Osijek koji također cilja na naslov prvaka. Nenad Bjelica je potvrdio da želi Caktaša, ali ima jedan uvjet.

"Zainteresirani smo za Caktaša, ali samo ako je zdrav", rekao je Bjelica za SN.

Menadžer Mije Caktaša je otac Darka Nejašmića pa i tu postoji poveznica oko ovog mogućeg transfera. Darko Nejašmić je i dalje na posudbi u Osijeku iz Hajduka, ali Bjelica je u više navrata potvrdio da Osijek sve radi kako bi otkupio Nejašmića od Hajduka koji je nedavno doveo zadnjeg veznog Lukasa Grgića pa tako možda i pokazao da neće vraćati mladog hrvatskog veznjaka s posudbe.

''Po meni je on najbolji zadnji vezni igrač HNL-a. S obzirom na svoje godine i situaciju da prije dolaska u Osijek nije igrao šest mjeseci trebao mu je jedan period gdje se malo tražio. Fizički se jako podigao. Osim svoje igračke kvalitete pokazuje i fizičku i nogometnu kvalitetu. Vrlo je karakteran dečko, i uopće ne sumnjam da će jednog dana biti standardan član reprezentacije. Kada će to biti, vrijeme će pokazati'', rekao je Bjelica za Nejašića, a onda dodao:

''Naše ambicije s njim su najozbiljnije i vjerujem da ćemo i prije petog mjeseca kada imamo rok aktivirati opciju otkupa, u periodu od mjesec-dva dana to riješiti. To je veliki kapital za nas. Vratili smo mladog reprezentativca u život. Jako smo zadovoljni što je s nama.''

Caktaš eđu najboljima svih vremena

Caktaš je jedan od najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. U karijeri je zabio 81 gol i drži 11. mjesto liste strijelaca sa samo dva gola manje od desetog Marija Dodika.

''Caktaš je igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu'', govorio je Nenad Bjelica za vrijeme njegova igranja u Hajduku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider