Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
puyol podržao lea

Messijev definitivni kraj: Predsjednik demantirao ostavku, ovo su stvari koje su dovele do razlaza

Lionel Messi odlučio je napustiti Barcelonu i čini se da povratka nema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što je nakon pojave koronavirusa Zagrebu bio potres, to je Barceloni bio jučerašnji dan, figurativno rečeno. Barcelonu je dobro zatresla jučerašnja potvrda kluba o tome kako je njihova ikona, Lionel Messi službeno zatražio odlazak iz kluba.

Messi im je poslao dopis u kojem piše da ne samo da želi otići, već to želi napraviti tako da Barcelona za njega ne dobije nijedan euro. Njegovi odvjetnici pozivaju se klauzulu po kojoj nakon kraja sezone može otići bez odštete, no u klubu su im odmah odgovorili te poručili da je taj datum istekao 10. lipnja. Ipak, Argentinčevi odvjetnici tvrde da je korona pomaknula sezonu te će ovaj slučaj završiti na sudu ili će ga odlučiti UEFA.

Omraženi predsjednik demantirao ostavku, navijači gube svaku nadu

Nažalost, na ovaj se način rastaju Messi i Barcelona i male su šanse da se to promijeni. Sinoć su se neki navijači počeli okupljati pred Camp Nouom u znak protesta, a apsolutna persona non grata navijača postao je na izborima legitimno izabrani predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu.

gol expired Messija žele klubovi dvojice Hrvata: Zainteresiran je i veliki Cityjev rival divider

On je na udaru društvenih mreža, a sinoć se čak pojavila glasina da je podnio ostavku godinu dana pred kraj svog mandata, što je bio tračak nade za mogući Messijev ostanak. No Bartomeu je demantirao svoj prijevremeni odlazak i to je još jednom razbjesnilo mnoge navijače.

Puyol stao iza Messija

Messija je na Twitteru podržao Carles Puyol, legendarni kapetan Barcelone, riječima ''poštovanje i divljenje za mog prijatelja Lea, puna podrška''. Poznato je da mnoge legende kluba iz generacije koja je poharala Europu ne vole Bartomeua, koji je postao jedan od najomraženijih predsjednika u novijoj povijesti kluba.

Razlozi zbog kojih Messi odlazi

Što to točno Messi zamjera čelnicima kluba? Katalonski mediji pišu da Messi prije svega želi pobjednički projekt, a to znači onaj koji će otići do kraja u Ligi prvaka. Domaćih naslova zasitili su se u posljednjih desetak godina, no trofej Lige prvaka nisu podigli od 2015. Posljednjih se godina Barca teško nasukala u Rimu, Liverpoolu i sada Lisabonu, što Messi stavlja na dušu čelnicima kluba.

Nije dobro podnio odlazak čovjeka kojem su se dogodili Rim i Liverpool

Zanimljivo, iako je autor tih posrtaja u Rimu i Liverpoolu bio Ernesto Valverde, Messi je jako zamjerio čelnicima tjeranje španjolskog trenera kojeg je on podržavao. Quiquea Setinea pak nikad nije prihvatio, a nije dobro primio ni dolazak Ronalda Koemana, čiji je uvjet za dolazak bio odriješene ruke u čišćenju svlačionice i koji je Messiju najavio da će se morati podrediti momčadi.

Jedna od žrtvi bio je i Luis Suarez, za kojeg se već godinama govori da će otići, ali ga je prema mnogima zadržalo veliko prijateljstvo Messija i njegove supruge s obitelji Suarez. Bila je to kap koja je prelila čašu iako je Leo bio nezadovoljan radom sportskog direktora Abidala već neko vrijeme. Zamjera mu što lani nije uspio vratiti Neymara, s kojim je također bio dobar prijatelj, te je umjesto njega u klub stigao Antoine Griezmann, koji Messiju nikad nije najbolje sjeo.

Messi također zamjera čelništvu kritike na račun igrača nakon katastrofa u Ligi prvaka, nakon čega je i sam javno istupio te krivnju prebacio na sportsku politiku kluba.

Ni Messi nije bez grijeha

No kritike stižu i na račun Lea Messija. Zamjeraju mu da se izdigao iznad kluba te da ga je svojim ponašanjem na neki način privatizirao. Zahtjev njegovih odvjetnika da napusti Barcelonu besplatno te da klubu ne ostavi bogatu odštetu nakon što je godinama dobivao astronomsku plaću nije baš najbolje sjeo onim tradicionalnijim navijačima Blaugrane.

Inzistiranje na povratku Neymara koji je tužio klub, guranje svojih privatnih interesa poput zadržavanja obitelji Suarez u gradu, stalno traženje povećanja plaće, što je teško opteretilo klupski proračun, sve su to stvari koje oni malo upućeniji u stanje u Barceloni zamjeraju Messiju.

Neki čak tvrde da je i Messijeva stalna potraga za uspjehom i zvučnim pojačanjima utjecala na gubljenje Barcina identiteta koji se u eri Josepa Bartomea posve izgubio.

No Messi je zadužio Barcelonu, Messi je nakon odlaska legendarne generacije bio Barcelona i ipak je velika većina u ovom slučaju na njegovoj strani. Sve se čini da će jedna od najljepših nogometnih priča 21. stoljeća završiti na ružan način.

Gdje će Messi nastaviti karijeru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider