Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"zapamtite moje ime"

Messi prije točno tri godine srušio Real u Madridu i kultnom proslavom gola utišao 80 tisuća navijača

Messi je s dva pogotka prije točno tri godine srušio Real u Madridu, a potom je njegova proslava pogotka već sada postala kultna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije točno tri godine odigran je veličanstveni El Clasico između Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeu. Katalonci su na krilima Lionela Messija upisali dramatičnu 3:2 pobjedu, a uzimanju tri boda svojim je pogotkom pridonio i Ivan Rakitić.

gol expired Brazilac Ronaldo otkrio koja je utakmica za njega bila posebna: ''Svi su ustali, jedan od najvažnijih trenutaka u mom životu'' divider

U pitanju je bilo 33. kolo španjolskog prvenstva, uoči kojeg je Barcelona zaostajala tri boda za Kraljevskim klubom. Poveo je Real Madrid golom Casemira, poravnao je Messi, a Rakitić u 73. minuti doveo Barcelonu u vodstvo. Nekoliko minuta kasnije Sergio Ramos je zaradio isključenje i činilo se da je pobjednik poznat.

No James Rodriguez zabija pogodak za 2:2 u 85. minuti, a s tim se rezultatom ušlo u sudačku nadoknadu. Izgledalo je da će Real Madrid osvojiti bod i ostati na tri boda udaljenosti od Barcelone, a onda se ukazao Messi.

gol expired Zbog Maradone je zaigrao nogomet, no Messijeva najveća inspiracija je jedna druga legenda divider

Argentinac je u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio pogodak za 3:2, a potom ga proslavio tako da je skinuo dres sa sebe, stao se ispred tribine i podigao ga visoko u zrak. Ta proslava pogotka, taj trenutak u kojem Messi stoji pred ispunjenim Bernabeuom s podignutim dresom u zraku postala je već tada kultna.

"Zapamtite moje ime", glasila je naslovnica L'Equipea s tom naslovnom fotografijom. 

Srećom po Real taj pogodak nije u konačnici odnio naslov prvaka, jer je Real nakon pet godina prekinuo post i postao prvak. Bio je to ujedno posljednji naslov Reala u Primeri.

gol expired Napadaju legendarnog napadača jer je pun ko brod, a ne donira novac: "Nisam ja donio koronavirus" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider