Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bogati pomažu

Messi i Guardiola donirali po milijun eura, Ronaldo specijalnu opremu

Nogometne zvijezde pomažu u borbi s koronavirusom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brojnim poznatim osobama koje su posljednjih dana donirale novac za borbu protiv koronavirusa pridružili su se i menadžer Manchester Cityja Josep Guardiola, Lionel Messi te Cristiano Ronaldo.

Guardiola je donirao milijun eura za nabavu medicinske opreme fondaciji Angel Soler Daniel i Medicinskom fakultetu u Barceloni. Prije Guardioline donacije, fondacija je prikupila 33.000 eura tijekom tri dana.

Milijun eura donirao je i Messi. Prema pisanju španjolskog sportskog dnevnika As, kapetan Barcelone svoju je donaciju podijelio na bolnice u Barceloni, gradu u kojem živi od svoje 13. godine, te svojoj rodnoj Argentini.

Cristiano Ronaldo na godišnjem odmoru (Screenshot Instagram) Kakvi mišići: Ronaldo nije u samoizolaciji, nabildao se i pozirao s djevojkama u teretani divider

Cristiano Ronaldo zajedno sa svojim menadžerom Jorgeom Mendesom donirao je pak veliku količinu medicinske opreme bolnicama u Lisabonu i Portu.

I Ronaldo i Mendes lisabonskoj bolnici Santa Clara donirali su po 10 kreveta opremljenih respiratorima, EKG monitorima, infuzijskim pumpama i injekcijama, dok je bolnica Santo Antonio u Portu zaprimila donaciju od 15 kreveta za intenzivnu njegu, respiratore, EKG monitore i ostalu opremu.

Dosad su u Portugalu potvrđena 2362 slučaja zaraze koronavirusom, a 29 osoba je preminulo.

Portugalski premijer Antonio Costa izjavio je kako javne bolnice imaju 1142 respiratora, dok privatne klinike imaju još 250.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider