Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trk od 70 metara

Monstruozni Mbappeov sprint za gol sezone: Ljutiti navijači poslali mu poruku, Real trlja ruke

Kylian Mbappe postigao je protiv Lyona u polufinalu francuskog Kupa jedan od najboljih golova u dosadašnjem dijelu sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG se plasirao u finale francuskog Kupa deklasiravši u gostima Lyon s 5:1. Kylian Mbappe postigao je hat-trick. Akciju utakmice, a možda i dosadašnjeg dijela sezone izveo je u 70. minuti kod trećeg gola PSG-a, svojeg drugog na utakmici.

Gol pogledajte OVDJE.

Mbappe je uzeo loptu duboku u svojoj polovici, na nekih 70 metara od gola suparnika. Prvog suparnika pretrčao je kao da ga nema, iskosa s lijeve strane sjurio se u šesnaesterac Lyona i zaljuljao još jednog čuvara, krenuo je desno i okrenuo lijevo pa špicom desne noge matirao vratara Lyona Anthonyja Lopesa.

gol expired Igrač Dinama bacio dres navijačima, oni mu ga vratili: Suigrač se oglasio i stao u zaštitu divider

Doista spektakularna akcija kojom je francuski napadač ponovno pokazao svu raskoš svoga talenta. Mbappeova partija i gol, koji je podsjetio na Ronaldinhov čuveni gol protiv Reala na Santiago Bernabeuu, posebnu je privukla pažnju madridskih medija, koji već mjesecima nagovješćuju njegov prelazak u Real.

Puno je signala da bi se to moglo dogoditi već u ljetnom prijelaznom roku; od Mbppeovih sugestivnih izjava da ne zna što će se dogoditi na kraju sezone i odbijanja produljenja ugovora pa do infantilnih reakcija i sukoba na otvorenoj sceni s trenerom Thomasom Tuchelom.

gol expired Incident u Engleskoj: Zvijezda Tottenhama zaletjela se na tribinu kako bi se obračunala s navijačem divider

U tom smjeru ide i posljednji L'Equipov tekst u kojem se ističe da je Mbappe došao na zub najradikalnijih PSG-ovih navijača, kojima je fitilj sve kraći i više nemaju razumijevanja za Mbappeove i Neymarove ispade. Mnogima je u Parizu dosta njihova bahatog ponašanja i glumljenja razmaženih zvijezda.

Francuski dnevnik piše da je odnos Mbappea i PSG-ovih ultrasa nepovratno narušen. Mbappe se posebno našao na udaru navijača nakon poraza od Borussije Dortmund u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

gol expired Nogometna legenda u sukobu sa zakonom: Ronaldinho uhićen u Paragvaju divider

Pet dana nakon te utakmice PSG je u francuskom prvenstvu igrao protiv Bordeauxa na Parku prinčeva. Pariški ultrasi izvjesili su transparent na kojem je stajalo:

"Koumbarea, Gina i Raija krasio je pobjednički duh. Silva, Mbappe i Neymar boje se pobjede."

Jasno je što je pjesnik želio reći. PSG i njegove glavne zvijezde već godinama u pravilu zakažu u ključnim utakmicama. Mbappe igra sjajnu sezonu, već je zabio 30 golova u svim natjecanjima, no u Dortmundu nije uspio zabiti, a Liga prvaka glavni je cilj Parižana. Pobjede u domaćem prvenstvu ili domaćim kupovima navijačima PSG-a ne znače previše. To se podrazumijeva. Oni žele Ligu prvaka.

gol expired Ismajli nije jedini krivac: Ključna razlika između Dinama i Hajduka stane u dva (pre)spora sprinta divider

Očito je da se ultrasi PSG-a boje da bi se u uzvratu protiv Borussije moglo dogoditi ono što se zbilo u posljednje dvije sezone kada je cijela momčad zajedno s Mbappeom zakazala protiv Manchester Uniteda i Real Madrida u nokaut fazi natjecanja. Mbappe je u te dvije utakmice bio izrazito loš, posebice prošle sezone protiv Manchester Uniteda kada se propisno ispromašivao.

Ako bi se dogodio novi kiks protiv Borussije u uzvratu, lako je zaključiti kakve bi bile reakcije navijača. U Madridu navijaju baš za takav scenarij. Ako se to i ne dogodi, ostaje činjenica da Mbappeu ugovor istječe u ljeto 2022., što sugerira da PSG neće imati drugog izbora nego prodati ga naljeto ako ne bude želio produljiti ugovor.

Čak bi i pariškim šeicima bio prevelik luksuz dopustiti si da skupocjena zvijezda uđe u posljednju godinu ugovora bez razriješena statusa. U tom slučaju Mbappe bi već sljedeće zime imao odriješene ruke za pronalazak novog kluba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider