Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
arsenal ili united?

Allegri stiže u Premierligu? "Učim engleski i vraćam se maksimalno pripremljen"

Povratak Maxa Allegrija na trenersku klupu dogodit će se u lipnju, a zemlja u kojoj će nastaviti trenersku karijeru trebala bi biti Engleska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon brojnih špekulacija da bi se uskoro mogao vratiti na trenersku klupu, nakon što je u svibnju nakon pet godina napustio Juventus, Max Allegri odbacio je takvu mogućnost do kraja tekuće sezone. Međutim, ono što je zaintrigiralo maštu mnogih je njegovo priznanje da već jedno vrijeme odlazi na privatne lekcije engleskog.

"Pohađam lekcije iz engleskog u Milanu. Sve bolje ga govorim, ali teže mi je razumjeti kada netko drugi priča. Ako dovoljno uspori je u redu. Isto tako gledam jako puno filmova na engleskom i mogu reći da sam puno napredovao", otkrio je Allegri, čime je praktički priznao da će njegova iduća destinacija biti Engleska.

gol expired Sjajne vijesti iz Torina: Pjaca se vratio u momčad Juventusa divider

"Vratit ću se na trenersku klupu u lipnju. Kada sam završio s Juventusom donio sam odluku da ću uzeti godinu dana odmora. Po prvi put nakon 34 godine uzeo sam godinu dana stanke i jako sam sretan zbog toga. Sagledavam stvari iz drugog kuta, razgovaram s ljudima, uživam u privatnom životu i drugim stvarima poput kazališta, izložbi i čitanju knjiga", priznaje Allegri i zaključuje.

"Budućnost može pričekati i moram se dobro pripremiti za ono što me očekuje. Odluka o idućem klubu bit će vrlo bitna i moram biti maksimalno pripremljen. Nakon pet godina u Juventusu i uspjeha kojeg sam imao ne želim se samo vratiti na klupu i biti neuspješan."

gol expired Hoće li i slavni engleski klub stići Hajdukovo prokletstvo? Nakon očajnih rezultata trener dobio otkaz divider

Ako Engleska zaista bude iduća Allegrijeva destinacija, potencijalne momčadi za preuzimanje su Manchester United i Arsenal. To su dva engleska velikana koja u ovom trenutku i dalje prolaze kroz vrlo teško razdoblje i vrlo su daleko od samog vrha. United je tek šesti u prvenstvu, a Arsenal čak deseti!

Allegri je u svojoj trenerskoj karijeri osvojio šest titula prvaka Italije, pet s Juventusom i jednu s Milanom. Dva je puta bio viceprvak Europe, četiri je puta osvajao kup Italije, te je tri puta bio pobjednik talijanskog superkupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider