Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"sudac najbolji igrač arsenala"

Skandalozna odluka na štetu Kovačića i Chelseaja: Mateo isključen, a nije ni taknuo suparnika

Mateo Kovačić neopravdano je isključen u finalu FA Cupa protiv Arsenala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Arsenala osvojili su trofej FA Cupa na kraju jedne od najlošijih sezona u novijoj klupskoj povijesti. U finalu su na Wembleyju slavili protiv Chelseaja s 2:1, a dobar dio susreta obilježio je i glavni sudac Anthony Taylor, koji je u 73. minuti isključio hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

To je zapravo bio vrhunac njegovog lošeg suđenja, zbog čega je izložen brojnim kritikama, pa čak i javim osudama domaćih medija čiji su naslovi bez imalo zadrške osuđujući.

gol expired Veličanstveni pothvat Porta: S igračem manje zabili dva gola i osvojili kup divider

U spomenutoj minuti Kovačić je pokušao oduzeti loptu Granitu Xhaki, promašio je i loptu i stopalo švicarskog nogometaša, no ovaj je svejedno pao na pod i počeo se previjati od "bolova".

Sudac Taylor je pokazao žuti karton Arsenalovom Daniju Ceballosu zbog nesportskog ponašanja, a nakon kratke komunikacije s VAR sobom pokazao je žuti te potom i crveni karton Kovačiću. On je prvu opomenu dobio u 14. minuti.

Zanimljivo, Taylor je sudio finale FA Cupa i prije tri godine kada su također igrali Arsenal i Chelsea i kada je također londonske plave ostavio s igračem manje nakon što je dodjelio dva žuta kartona Victoru Mosesu.

Ivan Leko (Foto: AFP) Slatka osveta hrvatskog stručnjaka: Osvojio Kup pobijedivši u finalu svoju bivšu momčad divider

"Tko će podići trofej pobjednika, Aubameyang ili Anthony Taylor?", bio je jedan od komentara na društvenim mrežama.

"Anthony Taylor bio trebao biti proglašen za igrača utakmice u redovima Arsenala."

"Ako je Anthony Taylor najbolje što savez može ponuditi za finale FA Cupa, onda je vrijeme da počnu s audicijama za nove suce."

Slučajnost ili ne, ali Anthony Taylor je sudio dva finala FA Cupa između Arsenala i Chelseaja u posljednje četiri godine i oba je puta količinom žutim, a potom i dvama crvenim kartonima igračima londonskih plavih, usmjerio utakmicu u korist Topnika.

Isključenje Matea Kovačića pogledajte OVDJE

gol expired Rožman na ramenima igrača Rijeke: "Nije važno kako, važno je da smo osvojili" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider