Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još imaju noćne more

Ovo su matematičke šanse za sve parove osmine finala LP-a: Barcelona će dobiti reprizu najveće sramote?

Ples kuglica na rasporedu je već u ponedjeljak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotova je grupna faza Lige prvaka i znamo svih 16 klubova koji će na proljeće krenuti u nemilosrdnu nokaut-fazu.

Ždrijeb je na rasporedu u ponedjeljak 14. prosinca. Klubovi iz iste države i iste skupine ne mogu se susresti u ovoj fazi, pa je moguće matematički izračunati šanse svakog kluba za sudbinu na ždrijebu. Jedan takav izračun tradicionalno se pojavio na internetu.

Nositelji su osvajači skupina, a nenositelji drugoplasirani. Među tom skupinom klubova strši jedno ime - Barcelona, koja je završila druga nakon što ju je na Camp Nouu pregazio Juventus.

Potencijalno je to loša vijest za Barcu jer imaju najviše šanse - 22,23 posto - za izvlačenje europskog prvaka Bayerna. Još su svježe uspomene na povijesnu sramotu, najveću u povijesti u Barcelone - prošle sezone u četvrtfinalu Bayern ih je pregazio s 8:2.

gol expired Nogometni svijet divi se Modriću: "To nije normalno. Jedan od najboljih veznjaka u povijesti" divider

Bayern trenutačno djeluje kao momčad u puno boljoj formi od Barcelone, pa nikako ne izgleda kao dobar ždrijeb za Katalonce. Međutim, pričekajmo ždrijeb, pa onda i proljeće, tko zna što se može dogoditi.

Ostali potencijalni jaki okršaji su Liverpool - Atletico Madrid. Prošle sezone Atletico je u osmini finala nokautirao Redse, tada aktualne prvake Europe.

Osim s Bayernom, Barcelona bi se mogla susresti i s PSG-om, Man Cityjem, Liverpoolom... Najviše šanse, 30,47 posto, postoji za susret Reala i Leipziga.

OVDJE se možete poigrati s interaktivnim ždrijebom i kalkulatorom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider