Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a igra u obrani

Mladi Hrvat junak velikog preokreta u Serie A: Asistencija i gol u zadnjim minutama

Hrvatski U-21 reprezentativac Martin Erlić nastavio je sjajnom formom u dresu Spezije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Martin Erlić bio je junak domaće pobjede Spezije protiv Crotonea (3:2)u prvom susretu 30. kola talijanskog prvenstva. Erlić je iako je branič bio asistent za 2-2 u 89. minuti te strijelac pobjedničkog pogotka u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti iz Crotonea dva su puta vodili preko Djidjija, koji je u 40. minuti sjajno lobao domaćeg vratara Provedela, te Simyja koji je poentirao nakon lijepe akcije u 78. minuti, no Spezia se uspijevala vraćati, prvo golom Verdea za 1-1 u 63. minuti, da bi u 89. minuti Erlić primio loptu na 12-13 metara od gostujućih vrata i zatim odlično proigrao Maggiorea na lijevoj strani, a ovaj je smireno poslao loptu iza leđa Cordaza za 2-2.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Spezia je kompletirala preokret, bivši igrač Hajduka Ismajli je pucao glavom i pogodio gredu, a na odbijenu loptu najbrže je reagirao Erlić i s dva metra spustio loptu glavom u mrežu.

Erlić je trenutno hit hrvatski stoper

Erlić je rođen u Zadru, a u mlađim je kategorijama igrao u Dinamu, Rijeci, Parmi i Sasuolu gdje nije dobio priliku kao senior pa ga je nakraju posudila i otkupila Spezia s kojom se probio u Serie A. Danas je na meti velikih talijanskih klubova i vrijednost mu je procjenjena na oko dva milijuna eura.

Bio je to drugi Erlićev prvenstveni pogodak ove sezone kojim je odveo svoju momčad na 14. mjesto sa 32 boda, 10 više od 18. Cagliarija koji se nalazi u zoni ispadanja, dok je Crotone ostao na dnu sa samo 15 bodova.

Na vrhu je Inter sa 71 bodom, 11 više od drugog Milana, a 12 više od trećeg Juventusa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider