Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak u staro jato

Bomba iz Njemačke: Veliki rivali u borbi za Mandžukića, stiže kod Kovača?

Hrvatski napadač mogao bi se vratiti u klub s kojim je osvojio zavidnu kolekciju trofeja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić jedan je od igrača koji se spominje u kontekstu rekonstrukcije momčadi nakon dolaska novog trenera Juventusa Maurizija Sarrija.

Hrvatski napadač ne uklapa se najbolje u taktičke zamisli novog trenera, pa talijanski mediji pišu da bi mogao napustiti Torino. Pisalo se o interesu Borussije Dortmund, a sada isti list – Sport Bild – piše da je zainteresiran i Bayern München.

Prema njihovim informacijama, u Bayernu vide Mandžukića kao igrača koji bi mogao mijenjati Roberta Lewandowskog i uskakati na krilnu poziciju, koju je često igrao u Juventusu pod Maxom Allegrijem.

S Bayernom osvojio sve što je mogao

Bayern je u potrazi za krilnim igračem, a direktor Karl-Heinz Rummenigge najavio je politiku čekanja i kretanja u akciju kada dođe pravi trenutak. Zbog toga, piše Bild, drže nekoliko opcija otvorenima, a čini se da je jedna od njih i Mandžukić.

Mandžukić je odigrao dvije sezone za Bayern od 2012. do 2014. i ukupno zabio 48 golova, uključujući i jedan u finalu Lige prvaka. S Bayernom je osvojio dvije Bundeslige, dva Kupa, njemački i europski Superkup, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Povratkom u Bayern na klupi bi ga dočekalo poznato lice – Niko Kovač, bivši reprezentativni suigrač i izbornik.

Borussia Dortmund, drugi klub koji se spominje kao moguća nova Mandžina destinacija, već je doveo nekoliko velikih pojačanja za sljedeću sezonu, u kojoj žele napasti naslov prvaka i prekinuti Bayernovu dominaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider