Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oteli tri boda

Chelsea pokazao zašto je prvak: Alonso zabio golčinu i srušio Spurse, Conte u ekstazi

U derbiju 2. kola engleske Premierlige, Chelsea je u velikom londonskom sudaru kao gost na Wembleyu pobijedio Tottenham s 2-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon šokantnog poraza u prvom kolu, Chelsea je podsjetio sve zašto je aktualni prvak Premierlige. Uoči londonskog derbija na Wembleyju, malo je onih koji su davali šanse Conteovoj momčadi. Nakon što je ostao bez Cahilla i Fabregasa, a još je od prije bez ozlijeđenih Hazarda i Pedra (koji je ušao s klupe), Chelsea je doputovao na noge Spursima u poprilično deficitarnom sastavu.

Međutim, to nije spriječilo aktualnog prvaka da odigra sjajnu utakmicu i otme sva tri boda Tottenhamu u gostima. Junak utakmice bio je lijevi bek Marcos Alonso, koji je postigao dva pogotka među kojima i čudesni slobodnjak za vodstvo od 1:0.

Spursi su nakon toga preuzeli inicijativu na terenu, ali nisu je uspjeli okruniti pogotkom. Harry Kane je prednjačio po broju pokušaja (samo šest udaraca u prvom poluvremenu), pogodio i stativu, no bezuspješno. Nagrada je stigla tek u samoj završnici, kada je Batshuayi glavom pogodio vlastitu mrežu.

No, onda je uslijedio novi šok na Wembleyju. U 88. minuti Marcos Alonso je s lijeve strane 16-erca provukao loptu kroz noge Llorisa i slavlje je moglo početi, jer Tottenham više nije imao snage za novi povratak. Ovom pobjedom Chelsea se brzo vratio na tračnice, dok Spursi nisu dobro otvorili sezonu na novom stadionu.

Tottenham je prošle sezone bio neporažen na White Hart Laneu, po prvi put nakon sezone 1964/65, ali selidbom na Wembley sreća ga je napustila. Već u prvoj utakmici doživio je poraz, dok je lani u Ligi prvaka također ostao bez pobjede na nacionalnom stadionu. Prilagodba očito neće biti jednostavna.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider