Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pravi potop

Kakav debakl Chelseaja: Nemilosrdni Man City ih pregazio na krilima sjajnog Aguera

U tijeku je derbi kola Premierlige na Etihadu u kojem Chelseaju prijeti neviđena katastrofa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi kola Premierlige igrao se na Etihadu gdje je Manchester City ugostio Chelsea i slavio s visokih 6:0.

Momčad Pepa Guardiole bila je favorit u ovom susretu, ali vjerojatno ni najveći optimisti među navijačima Građana nisu očekivali ovakav razvoj događaja: nakon samo 25 minuta bilo je čak 4:0 za Man City!

Već u četvrtoj minuti Raheem Sterling zabio je za vodstvo, a u 13. je bilo 2:0 zahvaljujući prekrasnom pogotku Sergija Aguera s 20-ak metara. Sjajno se iskupio za gotovo nemoguć promašaj nekoliko minuta ranije kada je promašio prazan gol sa svega nekoliko metara.

Aguero je u 19. minuti iskoristio grešku Rossa Barkleyja i lijepo zabio za 3:0, a agoniju Chelseaja produžio je Ilkay Gundogan golom u 25. minuti.

Chelsea je imao nekoliko (polu)prilika za smanjenje katastrofalnog deficita, ali obrana Cityja i vratar Ederson reagirali su jednako dobro kao i njihovi suigrači u ofenzivnoj liniji.

City je u istom ritmu nastavio i u nastavku. Aguero je u 51. minuti glavom pogodio gredu, a u 56. je zabio iz penala za 5:0. Posao je dovršio Sterling svojim drugim golom u 80. minuti.

Tottenham srušio Leicester, Vardy promašio jedanaesterac

U prvoj utakmici dana Tottenham je pobijedio Leicester City s 2:1 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu.

Domaćin je poveo u 33. minuti golom Davinsona Sancheza, a gosti su u 60. minuti mogli izjednačiti, no Jamie Vardy nije iskoristio jedanaesterac. Njegov udarac sjajno je zaustavio Hugo Lloris.

Samo tri minute kasnije Christian Eriksen je sjajnim udarcem s 18 metara zabio za 2:0. Vardy je u 76. minuti smanjio rezultat, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Son Heung-Min golom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Manchester City je preuzeo vodstvo s istim brojem bodova i utakmicom više od drugog Liverpoola, dok je Tottenham treći s pet bodova manje. Chelsea je sada šesti, a Leicester 12.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider