Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Varane tragičar

Manchester City izbacio Real: Katastrofalne pogreške skupo stajale Madriđane

Manchester City je pobijedio Real Madrid s 2:1 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka…

Nogometaši Manchester Cityja probili su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici odigranoj pred praznim tribinama stadiona Etihad svladali gostujući Real Madrid sa 2-1 (1-1), istovjetnim rezultatom kojim su slavili i u prvoj utakmici odigranoj prije pet mjeseci u Španjolskoj.

gol expired Šok u Torinu: Juventus ispao iz Lige prvaka! Utakmicu obilježili sporni penali i dvije majstorije divider

Manchester City je poveo već u 9. minuti pogotkom Raheema Sterlinga nakon velike pogreške Realova braniča Raphaela Varanea. Madriđani su izjednačili u 28. minuti, a strijelac je bio Karim Benzema. Nakon nove pogreške Varanea Manchester City je u 68. minuti poveo sa 2-1, a strijelac je bio Brazilac Gabriel Jesus.

Manchester City će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv Lyona koji je iznenađujuće izbacio Juventus. Dvoboj je na rasporedu u subotu, 15. kolovoza (21 sat), a bit će odigran na stadionu Jose Alvalade u Lisabonu na kojem svoje domaće utakmice igra Sporting.

Od prvog zvižduka njemačkog suca Felixa Brycha nogometaši Manchester Cityja su počeli pritiskati igrače Reala već u njihovoj obrambenoj trećini. Taj je pritisak urodio plodom u 9. minuti, nakon što Madriđani nisu uspjeli dodavanjima izaći iz svog kaznenog prostora.

Pogrešku je napravio tragičar dvoboja, francuski reprezentativni branič Raphael Varane, kojemu je Gabriel Jesus uspio oteti loptu na rubu šesnaesterca, uz samu gol-crtu, te ubaciti u sredinu gdje je na pet metara loptu dočekao Raheem Sterling i mirno poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog belgijskog vratara Thibauta Courtoisa. Bio je to Sterlingov stoti pogodak u dresu Manchester Cityja.

Velike pogreške Varanea

Realu je trebalo više od 15 minuta za prvi pokušaj prema vratima Manchestera, ali je udarac Luke Modrića otišao visoko preko vrata.

No, u 28. minuti gosti su došli do pogotka koji ih je ostavio u igri za četvrtfinale. Rodrygo se nakon dodavanja Benzeme oslobodio čuvara i probio u kazneni prostor po desnoj strani. Pogledom je pratio kretanje francuskog napadača prije nego što je ubacio loptu na visinu peterca, gdje je Benzema nadvisio trojicu domaćih igrača i glavom poslao loptu u lijevi donji kut.

Francuz je u ovom dvoboju bio kapetan Reala, jer je Sergio Ramos nije mogao igrati zbog crvenog kartona zarađenog u prvom dvoboju na Santiago Bernabeuu, iz kojeg je Manchester donio prednost od 2-1.

Thibaut Courtois je bio najzaslužniji što se Realova mreža još koji puta nije zatresla u prvom, ali u prvih 15 minuta drugog poluvremena. No, i sjajni belgijski vratar nije mogao ništa u 68. minuti, kad je Raphael Varane još jednom darovao izabranike Pepa Guardiole i praktično ih poslao u četvrtfinale.

Francuski branič je nakon duge lopte glavom pokušao vratiti loptu prema svom vrataru, no učinio je to nespretno i zapravo gurnuo loptu u for za Gabriela Jesusa koji ju je gurnuo pokraj nemoćnog Curtoisa za 2-1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi Reala i trudio se povezati redove španjolskog prvaka, ali nije imao dovoljno raspoloženih suigrača za preokret koji bi gurnuo Madriđane među četvrtfinaliste. U 81. minuti je kapetan hrvatske reprezentacije zaradio žuti karton, a dvije minute poslije ga je Zinedine Zidane zamijenio Valverdeom.

MANCHESTER CITY - REAL MADRID 2-1 (1-1)

Strijelci: 1-0 Sterling (9), 1-1 Benzema (28), 2-1 Gabriel Jesus (68)

MANCHESTER CITY: Ederson - Cancelo, Laporte, Fernandinho, Walker - Gundogan, Rodrigo (od 89. Otamendi), De Bruyne - Sterling (od 81. D. Silva), Gabriel Jesus, Foden (od 67. B. Silva)

REAL MADRID: Courtois - Mendy, Varane, Militao, Carvajal (od 83. Lucas) - Kroos, Casemiro, Modrić (od 83. Valverde) - Hazard (od 83. Jović), Benzema, Rodrygo (od 61. Asensio)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider