Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
građani uvjerljivi

Man City se vratio pobjedama uoči derbija sezone, Chelsea minimalno slavio

Aktualni prvaci Engleske slavili su nakon dva uzastopna poraza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelseaja i Manchester Cityja ostvarili su pobjede u 20. kolu engleskog prvenstva gostujući kod Crystal Palacea, odnosno Southamptona, čime su zadržali isti zaostatak na ljestvici za vodećim Liverpoolom, s kojim se na domaćem terenu susreću u sljedećem kolu.

Aktualni prvaci su postigli tri pogotka i svladali Southampton s 3:1, ali su se i propisno napromašivali na St. Mary's stadionu. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu, a posljednja dva u samoj završnici.

Za Manchester City strijelci su bili David Silva u 10. minuti, u 45. je udarac Sterlinga u svoju mrežu skrenuo domaći veznjak Ward-Prowse, a tri minute poslije Sergio Aguero je postavio konačnih 3:1. Jedini pogodak za Southampton postigao je Danac Hojbjerg. 

Chelsea je kod Crystal Palacea slavio s mininalnih 1:0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je francuski reprezentativac N'Golo Kante u 51. minuti. Kanteu je to treći premijerligaški pogodak u ovoj sezoni. 

Pobjednički gol francuskog reprezentativca možete pogledati OVDJE.

Mateo Kovačić je u ovom dvoboju bio taktička zamjena i ušao je tek u 88. minuti umjesto Rossa Barkleyja.

Burnley je došao do važnih bodova pobijedivši pred svojim navijačima West Ham s 2:0. Strijelci su bili Wood u 15. i McNeil u 34. minuti.

Liverpool je vodeći na ljestvici s 54 boda. Drugoplasirani Manchester City ima 47 bodova, Tottenham je treći s 45, a četvrti Chelsea ima 43. Na petom je mjestu Arsenal s 38 bodova. Southampton je 17. s 15 bodova, koliko ih ima i Burnley na 18. mjestu. Fulham je predzadnji s 14 bodova, a zadnji Huddersfield ima 10.

Kolo završava dvobojem Manchester Uniteda i Bournemoutha, koji počinje u 17.30 na Old Traffordu.

Bio je ponajbolji igrač svijeta, pa je "propao" u Realu: Okrivio je Mourinha Kaka (Foto: AFP) Legendarna momčad Milana s Maldinijem i Kakom (Foto: AFP) Kaka (Foto: AFP) +4 Kaka, Robinho i Ronaldinho (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider