Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol za naslov

Manchester City otkrio kip Sergia Aguera na desetu godišnjicu kultnog pogotka

Sergio Aguero je najbolji strijelac Manchester Cityja u klupskoj povijesti s 260 golova.

Engleski prvoligaš Manchester City u petak će otkriti kip u čast bivše argentinske nogometne zvijezde Sergia Agüera.

Ovaj kip Sergia Aguera dovršava trojstvo zajedno s kipovima podignutima u čast Vincenta Kompanyja i Davida Silvi, koji su obilježili jednu epohu u povijesti Cityja.

Kip prikazuje slavlje tada 23-godišnjeg nogometaša prije točno deset godina kada je zabio vjerojatno najvažniji pogodak Cityja. U sezoni 2011./12., u 94. minuti utakmice zabio je za 3:2 i pobjedu nad Queens Park Rangersom koja je Cityju donijela naslov prvaka Engleske, prvi u 44 godina.

"Veoma sam zahvalan klubu što je otkrio ovaj kip kao znak priznanja za moju nogometnu karijeru u Manchesteru. Ovo je vrlo poseban trenutak", rekao je bivši argentinski reprezentativac i rekorde Cityja po broju postignutih pogodaka koji nije obnovio ugovor prošle godine nakon deset godina.

Agüero je prešao u Barcelonu, ali je karijeru morao prekinuti u prosincu u 33. godini zbog problema sa srcem.

BBC je opisao Agüera kao "jednu od legendi" engleskog prvenstva i jednog od najboljih napadača 21. stoljeća. Argentinac, koji je nedavno primljen u Kuću slavnih Premier lige, osvojio je petnaest velikih trofeja tijekom svog boravka u klubu, uključujući pet naslova u Premier ligi, jedan FA kup i rekordnih šest Liga kupova. Osim toga osvojio je Europsku ligu s Atleticom 2010. i osvojio Copa America s Argentinom.

Agüero je četvrti najbolji strijelac Premier lige u povijesti sa 184 gola u 275 utakmica; ispred njega su samo Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) i Andrew Cole (187). Također je najbolji strani strijelac u Engleskoj.

Kip Agüere, koji se nalazi na istočnoj strani stadiona Etihad, izgrađen je od tisuća zavarenih komada pocinčanog čelika. Noću je osvijetljen plavim svjetlom. Za izradu je bilo potrebno gotovo devet mjeseci.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider