Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkrivao ''ekskluzive''

Mamić priznao kako je lagao o ulozi sina u transferima Dinamovih igrača: ''A što sam mogao?''

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić održao je još jednu dugu press-konferenciju.

Zdravko Mamić održao je dvosatno obraćanje medijima na maksimirskom stadionu u kojem je okupljenim medijima pričao o svom životu doslovno od rođenja pa do današnjih dana. Mamić je obraćanje sazvao još prije mjesec dana, ali ga je odmah i otkazao. Dogodilo se to uoči posljednje optužnice.

Kako je Državno odvjetništvo tada navelo u svom priopćenju, sumnja se da je Zdravko Mamić u razdoblju između veljače 2004. i ožujka 2007. s računa kluba u jednoj austrijskoj banci podigao najmanje dva i pol milijuna eura u gotovini, a dio je prenio na svoj i bankovni račun brata Zorana. Novac su koristili za vlastite potrebe i time oštetili nogometni klub.

Podsjetimo, protiv Mamića su već podignute dvije optužnice, i to zbog milijunskih malverzacija u kojima je oštećen Dinamo.

"Ova posljednja istraga prelila je čašu i to je razlog zašto sam pred vama. U poslovnim bankama sam u ime Dinama desetke milijuna eura podigao za Dinamo, ali dajući garanciju svoje obitelji, pa čak i bivše žene. Toliko sam bio lud za Dinamom", kazao je Mamić na konferenciji za novinare.

Što se prve optužnice tiče, po kojoj je navodno nezakonito izvukao novac iz Dinama i oštetio ga za 130 milijuna putem transfera, Mamić je između ostalog rekao:

"Ne mogu ja biti u zatvoru, a Modrić i Lovren na slobodi ako sam ja kriv. Pa nisam ja valjda sam prebacio novac, nego su i oni sudjelovali. Ali naravno da nismo nikako krivi, to je legalno i normalno u nogometu'', prenosi njegove riječi N1:

''Sad ću vam otkriti ekskluzivu: Modrić je u USKOK tada u pratnji odvjetnika Davora Radića iz Splita došao u nedjelju u 22:15 sati. Pored njega je cijelo vrijeme sjedio odvjetnik Radić. To se dosad nikad nije dogodilo. Svi bi svjedoci rado u USKOK išli u pratnji odvjetnika, ali to nije bio slučaj. A uz Modrića je bio Davor Radić iz Splita..."

Priznao je u jednom trenutku kako je njegov sin ipak imao veze s transferima Dinamovih igrača.

''Lagao sam. Što sam mogao reći kad je krenula Jovanovićeva kampanja protiv mene? Mogao sam samo reći da moj sin ne surađuje s Dinamom. Sinovi svih ostalih mogu raditi normalno, ali vlast je napravila sve da moj sin ne može raditi u Hrvatskoj. Radi u Švicarskoj i BiH, njima plaća porez. Ima firmu u Švicarskoj jer mu Zakon o sportu brani raditi u Hrvatskoj'', rekao je Mamić.

''Jesam li ja Bin Laden, jesam li ja vođa ISIL-a? Dajte mi život! Pustite me da živim! Imam obitelj, pustite me. Nevin sam dok me ne osude. Ja sam najsiromašniji čovjek u Europi s obzirom na količinu novca koja je prošla kroz moje ruke. Sve sam potrošio za Dinamo, prijatelje i u humanitarne svrhe'', poručio je s Maksimira.

Na pitanje je li mu žao što mu je cijela obitelj završila na sudu, Mamić je rekao:

"Ne da mi je žao... Kakav bih ja bio čovjek da mi nije teško. Žao mi je vidjeti ove vaše reakcije, ne znam jeste li uopće zaslužili ovo što sam vam iznio danas. Vi ste promašili, što kažu Srbi, 'ceo futbal'. Ti meni pričaš o filantropiji, a ja sam nevin čovjek. Pričao sam 47 godina što sam napravio o Dinamu, a vi se hvatate nekih gluposti i detalja. Usmjerite energiju na svoju budućnost, na bolju Hrvatsku... Koji k***c ste našli mene j***ti? Još neko pitanje? Hvala i doviđenja!" zaključio je Mamić na kraju svog obraćanja medijima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider