Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puskas Arena

Mađari otvorili novi stadion za Euro 2020.: Velebno izdanje na kojem bi mogla zaigrati i Hrvatska

Prijateljskom utakmicom između nogometnih reprezentacija Mađarske i Urugvaja u Budimpešti je otvoren novi, velebni stadion, Puskas Arena kapaciteta 68.000 gledatelja.

Stadion, koji u Uefinoj kategorizaciji ima najveće četiri zvjezdice, bio je rasprodan, a utakmica je na koncu završila pobjedom gostiju sa 2-1. Golove za Urugvaj zabili su Edinson Cavani (15) i Brian Rodriguez (21), dok je pogodak za Mađarsku postigao Adam Szalai (24).

Izgradnja Puskas Arene je stajala ogromnih 620 milijuna eura, dvostruko više od predviđenih troškova.

Stadion je izgrađen na mjestu starog Nepstadiona, koji je otvoren 1953. godine, a prije tri godine je potpuno srušen. Puskas Arena, koja nosi ime po najboljem mađarskom nogometašu svih vremena, Ferencu Puskasu, članu čuvene mađarske "Lake konjice".

gol expired Modrić otkrio što je ključ protiv Slovaka i kako je bilo ući u odabrano društvo: "Napokon mi se ostvarila želja" divider

Zanimljivo, početni udarac na utakmici je izveo 93-godišnji Nikita Simonjan, koji je otvorio i Nepstadion 1953. godine na utakmici između Honveda i moskovskog Spartaka.

Na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu 2020. godine na Puskas Areni igrat će se četiri utakmice - tri u grupnoj fazi, te jedan dvoboj osmine finala.

Mađarsku reprezentaciju u utorak očekuje posljednji ogled u kvalifikacijama za Euro 2020. godine, gostovanje u Cardiffu kod Walesa.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider