Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko ima bolji raspored?

Liverpool se ovaj put nije poskliznuo protiv Chelseaja, golčina Salaha i promašaji Hazarda

Liverpool je s 2:0 pobijedio Chelsea na Anfieldu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 34. kola engleskog prvenstva nogometaši Liverpoola svladali su na svom Anfieldu Chelsea sa 2-0 (0-0) i tako se vratili na vrh ljestvice s dva boda prednosti i utakmicom više od branitelja naslova Manchester Cityja koji je u ranijem nedjeljnom dvoboju slavio sa 4-1 na gostovanju kod Crystal Palacea.

Najveće zasluge za pobjedu idu Mohamedu Salahu, čija je borbenost odigrala važnu ulogu kod prvog pogotka koji je glavom postigao Sadio Mane na ubačaj Jordana Hendersona u 51. minuti. Samo dvije minute poslije Salah je gromovitim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio desni gornji kut i svladao gostujućeg vratara Kepu Arrizabalagu.

Liverpool je tako okrunio nadmoć u drugom poluvremenu u kojem su igrači Jurgena Kloppa uputili 11 udaraca prema vratima Chelseaja, a gosti samo tri. Od ta tri Hazard je promašio dva čista zicera u nekoliko minuta razmaka kada su gosti bili u zaostatku.

Hrvatski reprezentativci, Dejan Lovren kod Liverpoola i Mateo Kovačić kod gostiju, nisu ulazili u igru.

Man City ima utakmicu više, ali i teži raspored

Liverpool do kraja sezona ima četiri utakmice: Liverpool: Cardiff u gostima, Huddersfield doma, Newcastle u gostima i u zadnjem kolu Wolverhampton doma.

Manchester City do kraja sezone igra na svom stadionu sljedećeg vikenda  s Tottenhamom, pa ide u goste Manchester Unitedu i Burnleyju, pa Leicester doma i na kraju Brighton u gostima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider