Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prednost raste

Liverpool pobijedio najvećeg rivala i povećao prednost na 16 bodova

Liverpool je na Anfieldu s 2:0 pobijedio Manchester United.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedina momčad koja do danas ove sezone nije izgubila od Liverpoola u Premierligi, Manchester United ipak je kapitulirao na Anfieldu u najvećem derbiju engleskog nogometa.

Liverpool je pobijedio s 2:0 pogocima Virgila Van Dijka i Mohameda Salaha te iskoristio kikseve Man Cityja jučer i Leicestera danas kako bi se dodatno odvojio od pratnje. U borbi za naslov kojeg čeka od 1990. godine, Liverpool sad ima čak 16 bodova ispred drugoplasiranog Manchester Cityja.

Podsjetimo, Redsi imaju i utakmicu zaostatka koju uskoro igraju s West Hamom pa prednost može biti nevjerojatnih 19 bodova.

Liverpool je poveo vrlo rano, u 14. minuti kada je Van Dijk nadskočio obranu gostiju i glavom poslao loptu u mrežu. Konačnih 2-0 postavio je Salah u trećoj minuti sudačke nadoknade iz protunapada, vratar Alisson ispucao je dugu loptu na polovicu Uniteda, a do nje je prvi stigao brzi Egipćanin i jakim udarcem svladao De Geu.

Manchester United je ostao peti s 34 boda, koliko ima i šest Wolverhampton, dok mu četvrti Chelsea bježi pet bodova.

Ranije u nedjelju Burnley je na svom Turf Muiru svladao Leicester City sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli preko Barnesa (33), no u nastavku su domaći golovima Wooda (56) i Westwooda (79) stigli do preokreta. Za goste Vardy kod rezultata 1-1 nije realizirao kazneni udarac u 68. minuti. Filip Benković nije konkurirao za nastup u momčadi Leicestera.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider