Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nižu se odbijenice

Novi hladan tuš za Barcu: Ekspresno odbili 100 milijuna za veliku želju

Odbijena je još jedna astronomska ponuda Barcelone koja zasad nema previše uspjeha na tržištu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona ima 222 milijuna eura na raspolaganju nakon prodaje Neymara, ali čini se da će taj novac potrošiti teže od očekivanog. Jedna je od njihovih prvih želja Phillippe Coutinho, brazilski playmaker Liverpoola, ali Redsi se zasad pokazuju kao vrlo tvrdi pregovarači.

Iako katalonski mediji redovito pišu kako je transfer na rubu realizacije, engleski je klub ekspresno odbio pojačanu ponudu Barcelone od 100 milijuna eura. Ranije su odbili ponudu od 80 milijuna eura, a nakon druge odbijenice poručili su Barceloni da jednog od svojih najboljih igrača ne planiraju prodati te da smatraju ovaj posao završenim.

Jürgen Klopp već je jasno poručio Barceloni da Coutinho nije na prodaju i da ''ne znači ne''. Liverpool bi teško pokrio eventualni odlazak Coutinha, a pogotovo kada se uzme u obzir da ni sami nisu posebno uspješni na tržištu.

Njihove su najveće želje Naby Keita iz RB Leipziga i Virgil Van Dijk iz Southamptona – kako sada stvari stoje, Keita će ostati u redovima njemačkog viceprvaka, dok je dolazak Van Dijka u najmanju ruku upitan nakon što su Sveci prijavili Redse zbog ilegalnog pristupa igraču.

Borussia traži 150 milijuna eura za mladu zvijezdu

Barcelona, s druge strane, nastavlja nizati neuspjehe na tržištu. Morali su odustati od prve dvije želje Hectora Bellerina i Marca Verrattija, a nisu mogli ni zadržati Neymara koji je postao nova zvijezda PSG-a. Osim toga, odbijenicu im je uručio i kineski Guangzhou Evergrande koji je odbio prodati Paulinha.

U potrazi za Neymarovom zamjenom i velikim pojačanjem Barcelona je pokucala i na vrata Borussije Dortmunda. Barcelona je stigla na pregovore s ponudom od 100 milijuna eura za 20-godišnjeg Francuza Ousmanea Dembelea, ali iz Borussije su poručili da će morati izdvojiti 150 milijuna eura za igrača koji bi po mnogim prognozama mogao postati jedan od najboljih na svijetu.

Dok Barcelona traži pojačanja, mogao bi im se dogoditi još jedan odlazak ako Chelsea dovede Sergija Roberta. Zasad se prijelazni rok ne odvija prema željama i planovima katalonskog kluba, a ako se nastavi u ovom ritmu, vrlo je neizvjesno kako će izgledati postava Barcelone sljedeće sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider