Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako potrošiti 222 milijuna?

Kraj sapunice: Liverpool ohladio Barcu koja sada želi zvijezdu Tottenhama

Liverpool je poduzeo odlučne korake kako bi odbio napade Barcelone, a Katalonci već imaju novu metu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je poduzeo odlučne korake s ciljem završetka sapunice oko odlaska Phillippea Coutinha u Barcelonu. Nakon što su odbili dvije ponude, od kojih je najviša iznosila 100 milijuna eura, Liverpool je na svojim službenim stranicama poručio da brazilski playmaker nije na prodaju.

''Definitivno stajalište kluba je da nećemo razmatrati nikakve ponude za Phillippea Coutinha te da će on ostati član Liverpoola i nakon završetka ljetnog prijelaznog roka'', stoji u kratkom, ali jasnom priopćenju.

No, ovo ne znači da je priča doista gotova: prema informacijama Sky Sportsa, Coutinho je e-mailom uputio klubu formalni zahtjev za transferom ubrzo nakon objave Liverpoola. No, engleski mediji pišu da on neće promijeniti mišljenje vodstva Liverpoola.

Otprilike u isto vrijeme na rasporedu je bila i konferencija uoči početka Premierlige i subotnje utakmice Liverpoola i Watforda. Jürgen Klopp, očekivano, nije mogao izbjeći pitanja o Coutinhu koji će propustiti početak sezone zbog problema s leđima.

''Mislim da ako netko, u ovom slučaju FSG (Fenway Sports Group – vlasnici Liverpoola), kaže ovako nešto, da je to onda definitivna potvrda. Mislim da sam rekao to već nekoliko puta, ali možda nisam bio potpuno jasan'', rekao je Klopp aludirajući na svoje ranije izjave koje su bile na sličnom tragu kao službeno priopćenje Liverpoola.

Novac od transfera Neymara neće biti dovoljan

Nakon ovakvog razvoja događaja pojavila se informacija da je Barcelona odustala i krenula po drugu metu. ESPN, Independent i još nekoliko medija prenose kako je katalonski klub odustao od Coutinha, a alternativu pronašao u Christianu Eriksenu iz Tottenhama.

25-godišnji danski playmaker Spursa jedan je od najboljih igrača sjajne momčadi Mauricija Pochettina koja je prošle sezone bila viceprvak Engleske nakon što je sezonu ranije bila treća. No, dovođenje Eriksena moglo bi se pokazati kao vrlo težak zadatak.

Predsjednik Tottenama Daniel Levy na glasu je kao izrazito tvrd pregovarač koji svoje najbolje igrače ne pušta jeftino, o čemu najbolje svjedoči transfer beka Kylea Walkera. Za njega je Manchester City morao iskrcati čak 57 milijuna eura i učiniti ga najskupljim igračem na svojoj poziciji svih vremena.

Iako Barcelona ima na raspolaganju 222 milijuna eura od transfera Neymara, oko 130 bi moglo otići na Ousmanea Dembela koji je pobjegao iz Dortmunda i navodno je blizu dolaska u Barcelonu. To im ostavlja oko 90 milijuna eura za eventualni transfer Eriksena, a Levy će sigurno tražiti barem 100. Procjene engleskih medija kažu da bi Levy mogao postaviti cijenu i višu od 100 milijuna funti (110 milijuna eura), što znači da će Barcelona morati posegnuti duboko u džep iako je prodala Neymara za rekordni iznos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider