Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oršić zabio za tračak nade

Ništa od polufinala: Dinamo pružio hrabar otpor Villarrealu, ali VAR i jeftini golovi koštali su Modre

Villarreal je pobijedio Dinamo 2:1 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige…

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli prirediti novo iznenađenje. Nakon domaćeg poraza 0:1, Modri su u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige poraženi na gostovanju kod Villarreala s 1:2 ostavši bez plasmana u polufinale.

 Golove za Žutu podmornicu zabili su Paco Alcacer (36) i Gerard Moreno (43), dok je gol za Dinamo postigao Mislav Oršić (75).

Nažalost, Modri se nisu uspjeli probiti među četiri najbolje momčadi Europske lige. Međutim, već je plasman u četvrtfinale Europske lige najveći uspjeh u više od pola stoljeća.

Žutoj podmornici je ovo treći plasman u polufinale, među četiri najbolje ekipe se probila 2011. i 2016. i oba puta je ispala, od Porta i Liverpoola.

gol expired Sporna situacija: Je li VAR prije dodavanja lopte Morena povukao crte i oštetio Dinamo? divider

Ovoga puta finale će loviti protiv Arsenala koji je u uzvratnom susretu u Pragu pobijedio Slaviju sa 4:0 nakon što je prvi susret završio 1:1.

Španjolci počeli agresivno

Dinamo je otvorio utakmicu s najjačim sastavom. Premda još nije 100 posto spreman zbog ozljede ramena, Petković je stisnuo zube i zaigrao od prve minute. Problema s ozljedama imali su i Ademi i Gvardiol, no obojica su bili u početnih 11.

Španjolci su žestoko krenuli. Odmah su pritisnuli hrvatskog prvaka i igrači Dinama jako su teško dolazi do lopte. Villarreal je veći dio poluvremena držao loptu u svom posjedu i pokušavao probiti suparnički blok.

gol expired Šokantni podaci velikog istraživanja najvećih europskih liga: Ovo je do jučer bilo nezamislivo, evo kako stoji Prva HNL divider

Međutim, u prvih 25 minuta nije bilo većih opasnosti pred vratima Dominika Livakovića. Prvu priliku na utakmici imao je domaći sastav, u 26. minuti Chukwueze je u gužvi sjajno opalio iz voleja pogodivši stativu.

Dinamo je prvi opasan izlazak imao dvije minute kasnije, s krila je Petković ubacio na drugu stativu gdje je bio Oršić, no njegov udarac je završio preko gola.

Nizozemski sudac i rubna situacija kod prvo gola

U 36. minuti dogodio se možda i trenutak odluke. Gerard Moreno je osvojio loptu na sredini terena i sjajno uposlio Chukwuezea koji je utrčao iza Dinamove obrane i na drugoj stativi asistirao Alcaceru za njegov šesti gol ove sezone u EL. Činilo se kako je nigerijski napadač u zaleđu, no nakon konzultacija s VAR sobom nizozemski sudac Danny Makkelie je pokazao na centar.

Je li VAR oštetio Dinamo kod prvog gola?

Ukupno glasova:

U posljednjim trenucima prvog dijela Španjolci su zabili i drugi gol i praktički osigurali prolaz. Albiol je probio po krilu vrativši loptu u sredinu gdje je bio Moreno i zabio pokraj Dinamove obrane.

gol expired Novak Đoković ispao u osmini finala od igrača koji četiri godine nije slavio na zemlji divider

Svjestan kako više nema što izgubiti Dinamo je u nastavak krenuo otvorenije i već u 49. minuti Lovro Majer je imao sjajnu priliku, mogao je pucati, no tražio je Petkovića i akcija je propla. U 52. minuti se okušao Oršić s ruba kaznenog prostora, no pucao je pored gola. Oršić je imao dobru priliku i u 64. minuti, nažalost ponovo je bio neprecizan.

Oršić zabio za tračak nade

Samo minutu kasnije Gerard Moreno je sjajno pucao, no Livaković je još bolje obranio izvadivši loptu ispod grede.

Tračak nade pojavio se u 75. minuti kada je Oršić napokon probio Geronima Rullija. Akcija je krenula od Ademija koji je dodao Petkoviću, a ovaj sjajno asistirao Oršića koji je zabio za smanjene zaostatka.

Već u idućem napadu Chukwueze je mogao vratiti na +2, no pogodio je okvir gola. Nigerijac je opasno zaprijetio i u 81. minuti, no Livaković je bio spreman.

Možda i posljednju priliku za povratak u život Dinamo je imao u 88. minuti nakon što je Petković izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prostora. Nažalost, Oršić nije uspio pogoditi.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider