Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dramatični jadranski derbi

Ludnica na Rujevici: Hajduk slavio, Kalinić Rijeci obranio penal u zadnjim sekundama!

Hajduk je drugi put u 16 dana pobijedio Rijeku na Rujevici u izravnoj borbi za 4. mjesto, posljednje koje vodi u Europu.

Nogometaši Hajduka u derbiju su 23. kola Prve HNL kao gosti svladali Rijeku s 1:0 (0:0). Strijelac jedinog gola bio je Umut Bulut u 72. minuti.

Drugom pobjedom nad Rijekom u nizu, Hajduk se približio svojim jadranskim rivalima na svega tri boda, a ima i utakmicu manje. Ova se dva kluba bore za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Europu ove sezone.

Iako je postignut samo jedan pogodak, na Rujevici je odigrana vrlo dobra utakmica u kojoj su obje momčadi napadačkom igrom tražile pozitivan rezultat.

Hajdukova pojačanja su prava pojačanja

Na kraju su umiješniji bili gosti iz Splita koji su do pogotka stigli nakon akcije debitanta Kačaniklića, povratnika Livaje i centarfora Umuta. Kačaniklić je proigrao Livaju koji je pravovremeno poslao okomitu loptu u gostujući kazneni prostor gdje je iza leđa svog čuvara utrčao Umut i zatim smireno prevario Nevistića.

Hajdukovi novi igrači  u zimskom prijelaznom roku - Kalinić, Fossati, Kačaniklić i Livaja - pokazali su se velikim pojačanjima za Splićane, naročito Marko Livaja koji je kreirao nekoliko velikih šansi za Umuta.

Kalinić obranio penal u 96. minuti za veliko slavlje

U samoj završnici utakmice slabi sudac Batinić ponudio je Rijeci priliku za izbjegavanje poraza dosudivši kazneni udarac za domaće. Nakon duela Murića i Atanasova u posljednjoj minuti nadoknade domaći je napadač ostao ležati u kaznenom prostoru, a Batinić je pokazao na bijelu točku.

Iako se na snimci jasno vidi kako je Atanasov izbio loptu, nakon više od dvije minute pregleda situacije VAR je  dao za pravo Batiniću. No nije jasno da li zbog igranja rukom netom prije ili situacije kod navodnog prekršaja.

Loptu je uzeo kapetan Rijeke Franko Andrijašević, no njegov udarac sa 11 metara obranio je Kalinić.

Bila je ovo prva utakmica za Hajduk nakon 17-dnevne stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa u momčadi, a zanimljivo i u posljednjoj utakmici prije te stanke Splićani su pobijedili na Rujevici sa 1-0.

Peti Hajduk sada ima 29 bodova, tri manje uz utakmicu manje od četvrte Rijeke, a tri više uz dvije utakmice manje od šestog Šibenika.

Na vrhu je Osijek sa 51 bodom, tri više uz dvije utakmice više od drugog Dinama.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider