Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni Grbić, 4 gola Čolaka

Potpuna ludnica u završnici HNL-a: Lokomotiva u trileru šokirala Osijek i izborila Ligu prvaka!

Lokomotiva je viceprvak Hrvatske.

Nogometaši Lokomotive osvojili su drugo mjesto i tako izborili plasman u kvalifikacije Lige prvaka nakon što su u zadnjem kolu Prve HNL pred praznim tribinama stadiona Gradski vrt pobijedili Osijek sa 2:1.

Bio je to sudar izravnih konkurenata za titulu doprvaka i mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Za drugo mjesto borila se i Rijeka koja je u zadnjem kolu pobijedila Istru 1961 sa 4:2, ali to nije bilo dovoljno.

Osijek i Lokomotiva su međusobni ogled dočekali bodovno poravnati, no Osijek je bio bolji u međusobnom skoru, dok je Rijeka imala bod manje.

gol expired Uvjerljiva pobjeda Hajduka na oproštaju od sezone divider

Situacija je bila jasna, Osijek ili Lokomotiva pobjedom osvajaju drugo mjesto, Osijek je mogao biti drugi i u slučaju remija, no tada Rijeka nije smijela slaviti protiv susjeda iz Pule. Momčadi s Rujevice drugo mjesto donosila je jedino pobjeda protiv Istre i remi u Gradskom vrtu.

Dva gola u tri minute

Na koncu su slavili Lokosi. Gostujućom pobjedom 2:1 Lokomotiva se probila na drugo mjesto ostvarivši veliki uspjeh.

Lokomotiva je povela u 54. minuti golom Kristijana Jakića. Uzuni je s lijeve strane pucao, Ivušić odbio loptu do posve slobodnog Jakića koji je iz peterca pogodio za vodstvo. Situacija je bila upitna, međutim nakon VAR provjere, sudac Strukan je pokazao na centar.

Filip Hrgović Hrgović odgovorio na izazov opasnog britanskog boksača: "Ako je on za, ja sam za još više" divider

Međutim, Osijek je izjednačio svega tri minute kasnije preko Mirka Marića. Talys je dobro centrirao s pozicije lijevog krila, a Marića zabio sa 8-9 metara.

Osijeke je nedugo nakon gola tražio penal nakon što je Pilj pao u kaznenom prostoru, ali Strukan je pokazao da se igra dalje.

U 88. minuti gosti su stigli do gola za pobjedu. Nakon ubačaja s desne strane i ''flipera'' u kaznenom prostoru, lopta se od Lončara odbila u vlastitu mrežu. U drugoj minuti sudačke nadoknade Uzuni je zabio za 3:1, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

Četiri gola Čolaka i briljantni Grbić

Do konca utakmice Osijek je pokušao barem izjednačiti, ali nije uspio i moglo je početi veliko slavlje zagrebačkih nogometaša. Briljirao je vratar Ivo Grbić koji je u nekoliko navrata fantastično spašavao Lokomotovu.

Lokomotivu sada očekuje i finale Kupa protiv Rijeke 1. kolovoza u Šibeniku.

gol expired Bilić nahvalio Modrića, opisao kako je biti heroj u Engleskoj i hoće li dovesti hrvatska pojačanja: "Transfer je bio blizu" divider

Rijeka je u drugom susretu porazila Istru 1961 sa 4:2 i obavila svoj posao. Na Rujevici su vrlo rano riješili pitanje pobjednika i potom čekali vijesti iz Osijeka. Međutim, nise se mogli previše radovati.

Junak utakmice bio je Antonio Čolak koji je zabio četiri gola (18, 24 35-11m, 54), dok je strijelac za goste iz Pule bio Guzina (60, 78-11m).

U ranije odigranom susretu Hajduk je u Zaprešiću pobijedio Inter sa 4-1.

Hajduk je jednu od lošijih sezona u povijest okončao pobjedom nad već ispalim Interom, koji je izgubio i 15. utakmicu zaredom u prvenstvu. Utakmica će se pamtiti i po činjenici da je Hajduk svoja prva dva gola zabio s igračem manje.

Strijelci za Hajduk bili su Caktaš (57, 75), Grgić (64-ag) i Jradi (90+2), dok je gol za Inter zabio Andrić (90+4). Hajduk je sezonu okončao kao peti s 60 bodova, 20 manje od prvaka Dinama, dok je Inter zadnji sa samo 17 bodova.

Na koncu je Dinamo osvojio prvo mjesto sa 80 bodova, Lokomotiva je druga sa 65 bodova, Rijeka se probila na treću poziciju sa 64 boda, dok je Osijek četvrti sa 62 boda. Hajduk je peti sa 60 bodova.

Iz lige ispada Inter, a u dodatne kvalifikacije ide Istra 1961.

 

Osijek - Lokomotiva 1:2; Rijeka - Istra 4:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider