Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
triler na gradskom vrtu

Osijek se oprostio od Europe: Sofijski CSKA izbacio ih nakon drame i penala!

Osijek je nakon ukupno 210 minuta nogometa ispao iz Europe.

Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u treće pretkolo Europske lige nakon što su pred 7.200 gledatelja na stadionu Gradski vrt izgubili od sofijskog CSKA s 3:4 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Utakmica je nakon 120 minuta igre završila rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici zabio je Ante Majstorović u 28. minuti izjednačivši rezultat iz prve utakmice.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca kobnim su se pokazali promašaji Bočkaja i Škorića. Černiauskas je obranio udarac Bočjaku, dok je Škorić prebacio vrata. Kod gostiju jedini je bio neprecizan Geferson.

Osijek bio bolji, ali...

Osijek je dobro otvorio utakmicu. Diktirao je ritam igre i kontrolirao situaciju na terenu. Prvu priliku na utakmici imao je domaćin u 24. minuti. Bočkaj je ubacio s lijevog krila, a Šorša je pucao glavom sa 12 metara, međutim, lopta je prošla pokraj lijeve vratnice.

Samo tri minute kasnije Osijek je poveo. Žaper je idealno centrirao s desnog krila, a na prvoj vratnici je Majstorović s nekih osam metara poslao loptu u bliži lijevi kut Černiauskasa za 1:0. Bugarski sastav u prvom poluvremenu niti jednom nije ozbiljnije ugrozio vrata Ivice Ivušića.

Detalj s utakmice Zrinjski - Utrecht (Foto: AFP) Zrinjski kreirao pravu senzaciju: Eliminirali uglednog nizozemskog prvoligaša! divider

I u nastavku je Osijek bio bolji. Odličnu priliku u 62. minuti je imao Pilj, ali je pucao pored gola. Pet minuta kasnije zaprijetili su i gosti, no Fabbrinijev udarac s ruba kaznenog prostora je također bio neprecizan.

U sudačkoj nadoknadi Bočkaj je imao priliku iz slobodnog udarca ugroziti bugarska vrata, ali je loše pucao.

Tijekom dodatnih pola sata najbolju priliku imali su gosti. Sowe je u 105. minuti izbio sam ispred Ivušića koji je odličnim istrčavanjem spasio svoju mrežu.

Bočkaj i Škorić promašili penale

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Lopa, Pilj i Marić su zabili, Bočkaju je vratar obranio, dok je Škorić prebacio gol. U redovima sofijskog sastava Rodrigues, Carey, Bodurov i Sowe su zabili, dok je Geferson promašio vrata.

Ovaj susret bio je i povratak Ljupka Petrovića u Gradski vrt. Srpski stručnjak je preuzeo bugarsku momčad nakon otkaza Dobromiru Mitovu početkom sezone. Prvi susret s Osijekom bio mu je premijera, a u drugom je sa 2:1 pobijedio gradske suparnike Slaviju.

Petrović je najbolji strijelac u povijesti Osijeka sa 139 golova, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je kao trener Crvene zvezde osvojivši europski naslov 1991.

U trećem pretkolu CSKA će igrati protiv ukrajinske Zorje koja je u oblje utakmice bila bolja od crnogorske Budućnosti. Ukrajinci su u prvom susretu u Podgorici slavili sa 3:1, dok su u uzvratu u Zaporožju pobijedili sa 1:0, a pogodak odluk zabio je Artem Gromov u 32. minuti.

Sudac na travnjaku (Screenshot) Kaos na utakmici Europske lige: Topovski udar ozlijedio suca i poslao ga u bolnicu! divider

gol expired Rijeka dobila priliku za osvetu: Aberdeen utrpao pet komada Čihuri! divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider