Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Raspucani Vatreni

Hrvatska u revijalnoj utakmici petardom slavila u Perišićevom Omišu

Hrvatska reprezentacija od 15 sati igra prijateljski susret u Omišu protiv istoimenog domaćina koji slavi 100. obljetnicu osnutka.

Hrvatska nogometna reprezentacija uveličala je proslavu 100. rođendana NK Omiš i u revijalnoj utakmici pobijedila slavljenika sa 5:0 (3:0) pred više od 5.000 gledatelja na omiškom gradskom stadionu Anđelko Marušić Ferata, a vodeći pogodak za Vatrene postigao je Omišanin Ivan Perišić, glavni inicijator dolaska svjetskih doprvaka u grad na ušću Cetine.

Osim Perišića, golove za Hrvatsku postigli su Josip Brekalo (12) i Luka Modrić (39) u prvom poluvremenu te dvostruki strijelac Bruno Petković (58, 68) u drugom dijelu.

Perišiću počasni građanin Omiša

Uoči početka dvoboja omiški gradonačelnik Ivo Tomasović je Ivanu Perišiću uručio povelju počasnog građanina Omiša za sve što je učinio za grad u kojem je odrastao, a Perišić se svojim sugrađanima zahvalio na podršci koju su davali reprezentaciji tijekom prošlog ljeta na putu do svjetskog srebra.

Perišić je već u 3. minuti je na asistenciju Luke Modrića postigao prvi od pet golova hrvatske reprezentacije, a osim titule počasnog građanina Omiša, Perišiću je ukazana još jedna čast od suigrača, jer je na ovoj utakmici predvodio Vatrene u kapetanskoj ulozi sve do izlaska iz igre u 47. minuti.

Josip Brekalo je u 12. minuti solo akcijom izborio prostor i sa desetak metara svladao domaćeg čuvara mreže Škorića za 2:0, a u 39. minuti omiški vratar nije uspio zaustaviti udarac Luke Modrića.

U prvom dijelu su i Omišani imali nekoliko obećavajućih akcija, ali su ostali bez pogotka, ponešto zahvaljujući intervencijama Dominika Livakovića, a ponešto zahvaljujući svojoj nepreciznosti u završnici.

Oprostio se domaći kapetan

U 54. minuti kapetan Omiša Jure Žilić dobio je najveći pljesak. Ovacijama je ispraćen s terena u kojem se oprostio od igračke karijere, a kao poseban dar dobio je reprezentativni dres Ivana Perišića s potpisima svih hrvatskih reprezentativaca.

Nakon prvog poluvremena hrvatski izbornik Zlatko Dalić iz igre je povukao udarne snage, igrače koji će 8. lipnja u Osijeku morati iznijeti najveći teret u kvalifikacijskom dvoboju za Euro 2020. Hrvatska - Wales.

Ukazanu priliku u drugih 40 minuta dvoboja (igrana su dva poluvremena od 40 minuta), najbolje je iskoristio napadač Dinama Bruno Petković, koji je golovima u 58. i 68. minuti postavio konačnih 5:0 za svjetske doprvake.

NK OMIŠ - HRVATSKA 0:5 (0:3)

Stadion Anđelko Marušić Ferata. Gledatelja: 5.364. Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 0:1 Ivan Perišić (3), 0:2 Josip Brekalo (12), 0:3 Luka Modrić (39), 0:4 Bruno Petković (58), 0:5 Bruno Petković (68)

NK OMIŠ: Škorić - Ribičić, Pivčević, Knezović, Lozić - Bilić, Vojnović - Vučemil, Jurčević, Imeri - Žilić; klupa: Baučić, Marušić, Kuvačić, Humačkić, Vojnović, Pirija, Zemunik, Bandov, Salamun, Munitić, Marčić, Kovačić

HRVATSKA: Livaković - Barišić, Ćaleta-Car, Vida, Jedvaj - Badelj, Brozović - Brekalo, Modrić, Perišić - Kramarić; klupa: L. Kalinić, Sluga, Pašalić, Petković, Bartolec, Melnjak, Benković, Caktaš, Škorić
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider