Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sreća i vratar spasili Spurse

RB Leipzig očitao lekciju Mourinhovu Tottenhamu i zasluženo slavio u Londonu

Njemački predstavnik minimalnim je rezultatom trijumfirao na gostovanju u Londonu.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka RB Leipzig je kao gost s 1:0 pobijedio Tottenham.

Bio je to okršaj Josea Mourinha i "baby Mourinha", kako zovu mladog njemačkog stručnjaka Juliana Nagelsmanna, a na koncu Portugalac može biti sretan jer su Spursi i dobro prošli.

Nijemci su fantastično otvorili utakmicu i u prve dvije minute imali su tri velike prilike pritom pogodivši vratnicu. Nakon 30-tak sekundi pucao je Patrik Schick, ali pored gola, no minutu kasnije Leipzig je u jednom napadu imao dvije sjajne prilike. Sijevalo je sa svih strana, no Hugo Lloris je spasio domaćina obranivši udarce Tima Wernera, a potom i Angelina skrenuvši loptu u vratnicu.

Čak 13 udaraca Leipziga u prvom poluvremenu

Gosti su u prvom poluvremenu imali još nekoliko prilika zaključivši prvi dio sa čak 13 udarca, dok je Tottenham imao tek jednu priliku, u osmoj minuti je pucao Steven Bergwijn, ali je Peter Gulacsi obranio.

Leipzig je u 57. minuti ipak, zasluženo poveo, a pogodak je zabio Werner iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Davies srušivši Laimera.

gol expired Atalanta razbila Valenciju: Dvije asistencije Pašalića, pola grada stiglo na povijesnu utakmicu divider

U 63. minuti Schick je imao zicer za 2:0, ali je Lloris ponovo bio sjajan. Domaćin je najbliže izjednačenju bio u 73. minuti kada je Lo Celso odličmno pucao iz slobodnog udarca, no Gulacsi je skrenuo loptu u okvir gola.

Prošlosezonski finalist na rubu ispadanja

Spursima je ovo četvrti nastup u osmini finala Lige prvaka. Do sada su dva puta prošli dalje, a jednom ispali. Lani su u osmini finala preskočili Borussiju Dortmund doguravši do finala u kojem su izgubili od Liverpoola. Prije devet godina su pobijedili Milan, a u četvrtfinalu ispali od Real Madrida, dok su 2018. u osmini finala ispali od Juventusa.

Njemački sastav je tek treći put u Europi. Prošle sezone nije prošao skupinu u Europskoj ligi, dok je godinu prije toga ispao u četvrtfinalu EL od Marseillea.

Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli - Barcelona, te Chelsea - Bayern, a u srijedu 26. veljače Lyon - Juventus i Real Madrid - Manchester City.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider