Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica na Anfieldu

Liverpool ispao: Atletico preživio nemoguće, pa u produžetku zabio tri gola i eliminirao prvaka Europe!

Nakon RB Leipziga i Atalante plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka izborili su i Atletico Madrid, te PSG.

Atletico Madrid je na Anfieldu slavio protiv europskog prvaka Liverpoola nakon produžetaka s 3-2 čime je potvrdio pobjedu 1-0 iz prve utakmice.

Redsi su nakon 90 minuta pobijedili sa 1-0 izjednačivši rezultat iz prve utakmice, a u sjajnom produžetku vidjeli smo još četiri gola za konačno slavlje Španjolaca. U junaka se prometnuo Marco Llorente koji je zabio dva gola za Los Colchonerose (97, 105), a među strijelce se upisao i Alvaro Morata (120+1). Golove za Liverpool zabili su Georginio Wijnaldum (43) i Firmino (94).

Dejan Lovren nije konkurirao za sastav Liverpoola, dok je Šime Vrsaljko ušao u igru u 91. minuti.

U drugom susretu večeri PSG je zbog koronavirusa praznom Parku prinčeva pobijedio Borussiju Dortmund sa 2-0 i tako nadoknadio poraz 1-2 iz prve utakmice. Francuski prvak je slavio golovima Neymara (28) i Juana Bernata (45+1) a u samoj završnici gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Emre Can.

Liverpool se oprostio od obrane naslova prvaka u susretu u kojem je uputio čak 35 udarca pri čemu 15 u okvir gola. Redsi su i dva puta gađali okvir gola, no to nije bilo dovoljno protiv sjajnog Atletica koji je kažnjavao sve propuste engleskog sastava.

Atletico je već u prvoj minuti mogao šokirati Anfield. Joao Felix je sjajno uposlio Diega Costu koji je pucao, tik pored gola. Prvu priliku Liverpool je imao u 15. minuti, no Oblak je obranio udarac Oxladea-Chamberlaina. U 34. minuti s ruba kaznenog prostora je zaprijetio Mane, ali nije najbolje zahvatio loptu pa Oblak nije imao problema.

gol expired Stigla potvrda: Igrač Juventusa pozitivan na koronavirus divider

Samo dvije minuta kasnije Redsi su imali još jednu priliku, Oxlade-Chamberlain je odlično ubacio u peterac, ali je Oblak fantastično reagirao ispred Firmina. U 43. minuti Liverpool je ipak stigao do vodstva. Oxlade-Chamberlain je ubacio s desne strane, a Wijnaldum glavom pogodio za 1-0.

Liverpool je i u nastavku nastavio s pritiskom. U 53. minuti sjajno je opalio Oxlade-Chamberlain, no Oblak je bio spreman. Slovenski vratar je spasio Atletico i u 60. minuti, nakon Firminova udarca. U brzoj kontri koja je uslijedila opasno je pucao Joao Felix, ali je Adrian zaustavio njegov udarac.

U 67. minuti Liverpool su tek centimetri dijelili od drugog gola, no Robertson je pogodio vratnicu. Dvije minute kasnije Alexander-Arnold je odlično opalio iskosa s 25 metara, ali Oblak i to brani. Lopta se odbila do Firmina čiji je udarac u korner blokirao Trippier.

Robertson je imao dobru prigodu i u 81. minuti, ali je loše pucao. U 85. minuti 'škaricama' je pokušao Mane, no bila je to još jedna propuštena prilika Liverpoola.

U posljednjim trenucima susreta gosti su zabili pogodak za prolaz, ali je srećom po navijače Liverpoola, Saul Niguez bio u zaleđu pa je susret ušao u produžetke.

Domaćin je svoju dominaciju potpuno zasluženo okrunio golom u 94. minuti, a pogodak je postigao Firmino. Wijnaldum je probio stranu i ubacio u sredinu. Firminov je prvo pucao glavom pogodivši vratnicu, ali se lopta odbila do njega nakon čega je zabio u prazan gol za 2-0.

No, radost Redsa kratko je trajala, jer je samo dvije minute kasnije Llorente zabio za 2-1 gurnuvši Španjolce na korak do četvrtfinala. Domaći vratar Adrian je očajno ispucao loptu u noge Joau Felixu koji je proigrao Llorentea, a ovaj preciznim udarcem pogodio sami kut za 2-1. Konačan udarac europskom prvaku Atletico je zadao u 105. minuti, a strijelac je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora ponovo bio Llorente. U posljednjim sekundama utakmice Morata je samo potvrdio Atleticov prolaz.

gol expired PSG razbio proklestvo osmine finala: Parižani izbacili Borussiju Dortmund divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider