Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
infarktna završnica

Ludi Jadranski derbi: Rijeka u 93. minuti zabila za pobjedu i ostala u igri za Ligu prvaka!

Rijeka je pobijedila u Jadranskom derbiju u predzadnjem kolu sezone.

Nogometaši Rijeke u susretu su 35. kola Prve HNL na praznom Poljudu kao gosti svladali Hajduk sa 3:2 (2:1).

U vrlo sadržajnom Jadranskom derbiju Rijeka je dva puta vodila golovima Čolaka (19, 44), Hajduk se dva puta uspijevao vratiti preko Eduoka (39) i Caktaša (69-11m), ali nakon što je Galović (90+3) u sudačkoj nadoknadi postigao i treći pogodak za goste domaći više nisu imali vremena za povratak.

Hajduk nije početni pritisak uspio pretvoriti u rezultasku prednost i zato je bio kažnjen u 19. minuti. Lončar je uspio prihvatiti jedno dubinsko proigravanje, sjurio se do gol-aut linije odakle je poslao loptu u srce kaznenog prostora gdje je Čolak izmaknuo pozornosti čuvara i neometan zatresao mrežu iza Posavca.

gol expired Chelsea u finalu FA kupa: Izbacili Man Utd, šuplje ruke De Gee i autogol Maguirea divider

Domaći su uspjeli poravnati 20 minuta kasnije, Jradi je na lijevoj strani gostujućeg kaznenog prostora uspio proigrati Eduoka koji je sa sedam-osam metara iskosa svladao odličnog Pandura.

Ipak, gosti su na odmor otišli s prednosti nakon što je u 44. minuti Dimitrov ponovno zaboravio na Čolaka koji je nečuvan glavom s pet metara proslijedio centaršut Štefulja u mrežu.

Samo minutu potom Čolak je trebao završiti utakmicu. U jednom je skoku na sredini terena visoko podigao lakat i udario Dimitrova u glavu, sudac Batinić pokazao mu je crveni karton, ali je na intervenciju VAR-a išao pogledati snimku događaja i promijenio odluku te umjesto crvenog Čolaku pokazao samo žuti karton.

Drugo poluvrijeme bilo je manje sadržajno, Hajduk je do izjednačenja stigao iz kaznenog udarca kojega je precizno izveo Caktaš u 69. minuti. Prethodno je Raspopović nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. 

gol expired Službena potvrda: Niko Kovač ima novi klub! divider

U trećoj minuti sudačke nadoknade Galović bio najviši u skoku pred domaćim vratima nakon udarca iz kuta i donio vrijedna tri boda Rijeci koja je tako ostala u igri čak i za drugo mjesto na kraju prvenstva koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Rijeka je ostala četvrta na ljestvici, ali sada ima 61 bod, jedan manje od drugog Osijeka i treće Lokomotive, dok je Hajduk peti sa 57 bodova.

Ranije u nedjelju su Lokomotiva i Gorica na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 1:1 (1-0). 

Osijek i Lokomotiva susreću se u posljednjem kolu, dok Rijeka dočekuje Istru. Ako Osijek i Lokomotiva remiziraju, Rijeka bi pobjedom osvojila drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

 

Hajduk - Rijeka 2:3

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider