Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bijeli počeli pobjedom

Burić slavio u premijeri: Hajduk uz dosta muke srušio žilavu Istru

Nakon šoka protiv Gzire United i trenerske smjene Hajduk je pobjednički otvorio domaće prvenstvo.

U posljednjoj utakmici prvog gola Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk je na stadionu Poljud pred 8200 gledatelja pobijedio Istru 1961 s 2:0.

Golove za splitski sastav zabili su Stefan Simić (8) i Hamza Barry (88).

Bila je to premijerna utakmica Damira Burića u njegovu drugom mandatu na klupi splitskog kluba, ujedno i jubilarna 50. na klupi Bijelih.

Burić je na naslijedio Sinišu Oreščanina, kojem je Uprava uručila otkaz nakon nevjerojatnog ispadanja Hajduka u 1. pretkolu Europske lige od malteške Gzire United.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Hajduk je poveo golom Stefana Simića u osmoj minuti utakmice. Ubacio je Adam Gyurcso iz kornera, vratar gostiju Josip Čondrić loše je reagirao, što je iskoristio stoper Bijelih i nogom iz blizine poslao loptu u mrežu.

U 31. minuti Čondrić se iskupio za pogrešku kod gola, sjajnom reakcijom zaustavio je udarac Jaira. U završnici prvog dijela i gosti su imali priliku, Agron Rufati s osam metara pucao je glavom nakon ubačaja iz kuta, ali je vratar Hajduka Josip Posavec sjajno obranio udarac koji je išao u gornji desni kut.

U nastavku susreta prvu priliku imao je domaćin, no vratar Istre odlično je reagirao u 56. minuti kada je Caktaš pucao iz poluvoleja sa 14 metara. Caktaš je imao sjajnu priliku i u 64. minuti, no Čondrić je još jednom izišao kao pobjednik.

Nova zvijezda Reala oduševila golčinom u debiju, ali zaradio je kritike zbog poteza nakon toga Rodrygo (Foto: AFP) Rodrygo (Foto: AFP) Rodrygo (Foto: AFP)

Najbolju priliku na utakmici Istra je imala u 78. minuti kada je Ivančić iz sjajne pozicije s 13 metara prebacio splitska vrata. Kazna je stigla u 88. minuti kada je Hamza Barry iskoristio poklon suparničke obrane i mirno matirao vratara Lovru Majkića koji je ušao u igru u 68. minuti umjesto Čondrića, koji je napustio teren zbog ozljede.

Nakon prvog kola na ljestvici vode Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka s po tri boda.

Drugo kolo Prve HNL počinje u petak utakmicom između Intera i Istre 1961.

U subotu se sastaju Slaven Belupo – Dinamo te Lokomotiva – Rijeka, a u nedjelju će snage odmjeriti Gorica – Osijek te Varaždin – Hajduk.

Rezultati by SofaScore
 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider