Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
farmaceuti ipak pali

Dinamo u polufinalu Kupa: Hrabri Slaven dugo je mučio Modre, ulazak Petkovića presudio

Dinamo je na svom terenu uz dosta muke slomio Koprivničane.

 

Nakon Rijeke plasman u polufinale Hrvatskog kupa izborili su i nogometaši zagrebačkog Dinama.

 

Modri su u četvrtfinalnom ogledu na stadionu Maksimir pobijedili Slaven Belupo sa 2:0, a golove su zabili Bruno Petković (70-11m) i Arijan Ademi (77).

Bila je to repriza njihova nedjeljnog ogleda kada je Dinamo na istom stadionu slavio s 3:0. Momčad iz Koprivnice se u obje utakmice dobro držala u prvom poluvremenu, no Dinamo je u nastavku slomio suparnika.

Hrvatski prvak se mučio u prvom dijelu, premda je bio bolja momčad nije uspio probiti čvrste Farmaceute. Slaven Belupo se odlično branio, a prema naprijed nije pokazivao previše ambicije.

gol expired Slavni Francuz najavljuje revoluciju: Nova pravila za igru glavom, Svjetsko prvenstvo i Euro svake druge godine divider

No, Modri su u nastavku pojačali pritisak i u 70. minuti su stigli do prednosti golom Brune Petkovića, koji je nekoliko minuta prije ušao u igru, iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Karlo Lulić igravši rukom.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u sedam minuta kasnije. Petković je ušao u kazneni prostor i odlično pucao, Filipović je obranio, no kapetan Dinama Ademi je odbijanac pospremio u mrežu.

Plasman u polufinale izborila je i Rijeka. Aktualni osvajači Rabuzinovog "Sunca" na gostovanju su pobijedili Osijek s 2:1.

U preostala dva susreta četvrtfinala sastaju se Gorica - Hajduk (16. ožujka) i Oriolik - Istra 1961 (17. ožujka).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider