Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitić i Modrić upisali minute

El Clasico bez pogodaka nakon 17 godina: Messi propustio veliku šansu, Baleu poništen gol

Barcelona i Real odigrali su bez golova u prvom El Clasicu sezone…

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu, španjolskom "El Clasicu" Barcelona i Real Madridu su na Camp Nou prvi put nakon 17 godina odigrali bez golova.

Utakmica se trebala igrati 26. listopada, ali je odgođena zbog sigurnosnih razloga nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa.

Bio je to zanimljiv dvoboj, ali nažalost, daleko od spektakla kojeg smo očekivali. Bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova. Za razliku od čak osam žutih kartona.

"Nula" nakon 17 godina

Posljednji put su Barca i Real odigrali bez golova u prvenstvu prije čak 17 godina na Camp Nou. Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu, dok je Luka Modrić kod Reala ušao u igru u 80. minuti.

gol expired Ronaldo zabio za preokret Juventusa, Buffon izjednačio Maldinijev rekord divider

Barca je ovom utakmicom produžila niz bez poraza u "el clasicu" na sedam utakmica (četiri pobjede i tri remija), a zadnji put je u najvećem derbiju izgubila u kolovozu 2018.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 17. minuti, nakon ubačaja iz kornera Casemiro je pucao glavom, ali je Pique glavom s gol-linije spasio vlastitu mrežu. U 30. minuti s gol-linije je spašavao i Sergio Ramos nakon što je pucao Messi. U 41. minuti ponovo prijeti Barcelona, Messi je prebacio obranu Reala uposlovši Albu, no branič domaćeg sastava je loše pucao.

Messi se spetljao u mrtvoj šansi

U drugom dijelu prvu priliku je imala "Blau Grana", ali se Messi u 59. minuti spetljao pred golom. Deset minuta kasnije zaprijetio je Real, ali je Bale pucao pored gola. U 73. minuti Velšanin je zabio za vodstvo gostiju, ali je pogodak poništen nakon pregleda VAR-om jer je asistent Mendy bio u zaleđu.

gol expired Navijači Barcelone na El Clasicu poslali poruke Španjolskoj i svijetu: ''Sloboda!'' divider

"El clasico" je organiziran pod posebnim mjerama osiguranja zbog straha da katalonski separatisti ne prekinu utakmicu. Naime, internetska platforma Demokratski tsunami je pozvala zagovornike katalonske neovisnosti na masovni prosvjed pored stadiona Camp Nou, a odazvalo se nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Prosvjednici su mahali natpisima "Španjolska, sjedni i razgovaraj" kojima se traži od španjolske vlade pregovore oko organiziranja referenduma o nezavisnosti te puštanje osuđenih političara.

Veliko osiguranje

Derbi je osiguravalo više od 4.000 policajaca, pri čemu je oko 1.000 raspoređeno oko stadiona Cam Nou, a zanimljivo igrači obje momčadi bili su smješteni u istom hotelu zbog osiguranja.

gol expired Liverpool jedva izborio finale s Flamengom, Firmino donio pobjedu u sudačkoj nadoknadi divider

Najave su kako će utakmicu preko televizijskih ekrana pratiti oko 650 milijuna gledatelja u više od 180 zemalja.

Na ljestvici vode Barcelona i Real Madrid sa po 36 bodova, dok je Sevilla treća sa 31 bodom. Getafe na četvrtom mjestu ima 30 bodova, a peti je Atletico Madrid s 29 bodova. 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider