Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mogla je biti i katastrofa

Dinamo poražen na San Siru, Atalanta nadigrala Modre i zakomplicirala skupinu

Atalanta je u Milanu pobijedila Dinamo s 2:0.

Nogometaši Dinama poraženi su u 5. kolu skupine C Lige prvaka u Milanu od Atalante s 0-2 (0-1).  Pogotke su za Atalantu dali Kolumbijac Luis Muriel (27pen) i Argentinac Alejandro Gomez (47).

U drugoj utakmici skupine Manchester City i Šahtar su na Etihadu igrali 1-1, pa je engleski prvaka prošao u osminu finala. City je poveo golom Ilkaya Gundogana (56), a za Ukrajince je izjednačio Solomon (69).

Još ima šanse za drugo mjesto, ali i najgori scenarij

Tako je hrvatski prvak bitno kompromitirao šanse za plasman u osminu finala, jer sad mora pobijediti Manchester City u posljednjem kolu i nadati se da Šahtar neće slaviti protiv Atalante. Dinamo još uvijek može biti drugi, ali i četvrti u skupini te ostati bez proljeća u Europskoj ligi. To će se dogoditi ukoliko Talijani slave kod Šahtara, a Modri ne pobijede City.

gol expired Težak udarac za Dinamo: Bez dva važna igrača protiv Manchester Cityja! divider

Najlošija utakmica Modrih ove sezone

U Milanu je Dinamo, unatoč podršci pet tisuća svojih navijača, pružio najlošiju ovosezonsku partiju u Ligi prvaka. Atalanta je dominirala, stvorila je niz prilika, ali na sreću Modrih domaćini su bili neprecizni. Već u 2. minuti kolumbijski napadač Luis Muriel uposlio je Hateboera, koji se je spetljao. Minutu kasnije u šansi je bio hrvatski reprezentativac u redovima Atalante Mario Pašalić, ali i on je loše reagirao.
Pašalić je bio ponovno u prilici u 20. minuti, ali je promašio loptu.

Atalanta ipak dolazi u vodstvo iz penala. Nakon što je lopta pogodila gredu Leovac je vraća Periću, koji je nespretno srušio Muriela i sudac je pokazao na bijelu točku. Muriel, koji je treći strijelac talijanskog prvenstva, u 27. minuti zabija za vodstvo domaćina.

Do kraja poluvremena bilo je još prigoda za Atalantu. U 32. minuti Perić je izgubio loptu u opasnoj zoni i gurnuo je Muriela u stopostotnu šansu, ali Kolumbijac puca preko gola. Smušenost u Dinamovoj obrani ponovila se i dvije minute kasnije, ali je Perić uspio izbiti loptu sa gol-crte. Muriel je ponovno zaprijetio u 39. minuti, ali lopta je otišla iznad gola.

gol expired Detalji nereda ispred San Sira: Otac i sin ostali ležati nakon sukoba s Boysima?! divider

Atalanta mogla utrpati koliko i Dinamo na Maksimiru

Dinamo je samo jednom ozbiljno zaprijetio u prvih 45 minuta. Oršić je u 36. minuti pucao sa 17 metara iskosa, ali lopta je pogodila gredu. Dinamove nade da će u drugom poluvremenu biti bolje odmah je srušio najbolji igrač Atalante, argentinski veznjak Alejandro Gomez. On se u 47. minuti driblingom riješio Ivanušeca i potom preciznim udarcem sa vrha 16-erca zatresao mrežu.

Blijedo izdanje Dinama iz prvog dijela nastavilo se i u drugom poluvremenu. Modri niti jednom nisu zaprijetili domaćinima. Mogli su primiti još koji gol, jer u 69. minuti Iličić je pogodio vratnicu, a u 76. Gomez nije iskoristio zicera, njegov nonšalatni udarac obranio je Livaković.

Na ljestvici skupine C vodi Manchester City sa 11 bodova, te je osigurao prolaz u nokaut fazu Lige prvaka. Šahtar ima šest, Dinamo pet bodova, dok je Atalanta na začelju sa četiri boda.

Dinamo će u zadnjem kolu Lige prvaka...

Ukupno glasova:



ATALANTA - DINAMO 2-0

ATALANTA: Gollini, Toloi, Kjaer, Palomino, Gosens, Freuler, Hateboer (Castagne 65), De Roon, Gomez (Malinovski 90), Pašalić, Muriel (Iličić 61).

DINAMO: Livaković, Perić, Dilaver, Theophile-Catherine, Stojanović (Đira 75), Leovac, Ademi, Olmo (Šitum 90+3), Ivanušec (Gojak 67), Oršić, Petković.

STRIJELCI: 1-0 Muriel (27-pen), 2-0 Gomez (47).

SUDAC: Sergej Karašev (Rusija)
STADION: San Siro
GLEDATELJA: 27.000

Rezultati by SofaScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider