Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Parižani izgubili živce

PSG na koljenima: Balotelli zabio i gurnuo Monaco prema naslovu

Mnogi nisu vjerovali, ali Nica je uspjela kreirati iznenađenje protiv moćnog PSG-a i dati Monacu priliku da osvojio naslov prvaka, prvi nakon 2000. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 35. kola francuskog nogometnog prvenstva Nica je na stadionu Allianz Riviera pobijedila Paris St Germain 3-1 i time možda i riješila borbu za naslov prvaka.

Nica je ovom pobjedom pomogla vodećem Monacu, koji polako može početi pripremati proslavu prvog naslova prvaka nakon 2000. godine! Monaco sada ima tri boda više i utakmicu manje od PSG-a što je velika prednost uoči zadnja tri kola.

Pobjedu Nici donijeli su Mario Balotelli (26), Ricardo Pereira (48) i Anastasios Donis (90+2), dok je pogodak za goste zabio Marquinhos (64).

Očajnu predstavu Parižana upotpunili su Thiago Motta i Angel di Maria koji su u završnici susreta zaradili crvene kartone. Motta u 89. minuti zbog udaranja protivnika, a Di Maria u trećoj minuti nadoknade zbog oštrog prekršaja.

U ranije odigranom susretu Marseille je na gostovanju pobijedio Caen 5-1, a jedini pogodak za domaći sastav zabio je hrvatski nogometaš Ivan Santini. Bio je to njegov već 14. ligaški pogodak ove sezone i trenutačno je na diobi šestog mjesta ljestvice strijelaca le Championnata.

OM je već nakon pet minuta vodio 2-0 golovima Floriana Thauvina i Maximea Lopeza. Santini je u devetoj minuti smanjio na 1-2, ali je Lopez u 27. minuti zabio za 3-1. U nastavku susreta Thauvin je zabio još dva gola (63, 89) za konačnih 5-1.

Ovom pobjedom Marseille se približio Bordeauxu na samo bod zaostatka u borbi za Europu. Bordeaux je na gostovanju kod Dijona odigrao bez golova.

Na ljestvici vodi Monaco sa 83 boda, PSG je drugi sa 80 bodova, dok je Nica treća sa 77 bodova. Do kraja prvenstva su tri kola.

Zadnja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja trenutačno drže Nancy (32) i Bastia (31). Caen je na 18. mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije sa 33 boda, koliko ima i Dijon stepenicu više. U opasnoj zoni je i Lorient sa 34 boda.

Ligue 1, 35. kolo:

Nica - PSG 3-1 (Balotelli 26, Pereira 48, Donis 90+2 / Marquinhos 64)
Dijon - Bordeaux 0-0
Caen - Marseille 1-5 (Santini 9 / Thauvin 2,63,89, Lopez 5,27)

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider