Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šišmiši bez šanse

Atalanta razbila Valenciju: Dvije asistencije Pašalića, pola grada stiglo na povijesnu utakmicu

Atalanta igra sjajno u prvom nastupu u povijesti kluba u osmini finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atalanta je u prvoj utakmici osmine finala protiv Valencije slavila s 4:1. Bila je to prva utakmica u nokaut fazi Lige prvaka u povijesti kluba iz Bergama.

Zanimljivo, bia je to prva utakmica nokaut faze Lige prvaka na San Siru nakon šest godina - Atalanta na kultnom stadionu nastupa jer njihov stadion ne zadovoljava uvjete. Gotovo pola Bergama stiglo je na utakmicu - na tribinama ih je 45.000, a u gradu živi 120.000 stanovnika.

Vjerni i strastveni navijači Atalante imali su što vidjeti - nakon 62 minute bilo je 4:0 za njihovu momčad.

Pašalić skoro zabio, pa dvaput asistirao

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić dao je velik obol s dvije asistencije. U 42. je lijepo uposlio Josipa Iličića, koji je sjajno pogodio s nekih 18 metara. U 62. minuti u kontru je izbacio Hansa Hateboera koji je zabio drugi gol na utakmici - isti je igrač Atalantu doveo u vodstvo u 16. minuti.

Atalanta je bila jedno od najugodnijih iznenađenja natjecanja po skupinama. Nakon prva četiri kola skupine C osvojila je samo jedan bod uz razliku pogodaka 3:12. Međutim, u zadnja dva kola je upisala dvije pobjede i probila se na drugo mjesto iza Manchester Cityja, a ispred Šahtara i Dinama. Pobjednički niz nastavila je i protiv Valencije u susretu u kojem je mogla i uvjerljivije slaviti.

gol expired RB Leipzig očitao lekciju Mourinhovu Tottenhamu i zasluženo slavio u Londonu divider

Domaćin je već u osmoj minuti mogao do vodstva, nakon što je Pašalić izašao sam ispred Jaumea Domenecha. Hrvatski veznjak je imao fantastičnu priliku, pucao je poluvisoko, no španjolski vratar je sjajno reagirao.

Čerišev ublažio poraz Šišmiša

Ipak, samo osam minuta kasnije Atalanta je povela. Papu Gomez je ubacio u sredinu gdje je Hateboer bio najspretniji zabivši za 1:0. "Šišmiši" su mogli izjednačiti u 30. minuti, no Ferran Torres je pogodio vratnicu. Daleko bolju igru domaćin je okrunio drugim golom u 42. minuti, a sjajno je s ruba kaznenog prostora pogodio Iličić na Pašalićevo dodavanje.

Korak bliže plasmanu u četvrtfinale Atalanta je stigla u 57. minuti jednako lijepim golom Rema Freulera sa 16 metara, a pravi potop Španjolaca nastavio se u 63. minuti kada je Hateboer zabio svoj drugi gol na utakmici. Golijada se nastavila u 66. minuti kada je Denis Čerišev, samo dvije minute nakon što je ušao u igru, smanjio na 1:4. Čerišev je u 70. minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je Pierluigi Collini obranio njegov udarac.

U drugoj utakmici dana RB Leipzig je u Londonu s 1:0 pobijedio Tottenham.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider