Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo zabio, United izgubio

Kakav početak Lige prvaka: Hrvati strijelci na čudnoj utakmici na kojoj su dosuđena četiri penala!

Bivši i budući hrvatski reprezentativac bili su precizni s bijele točke. Ovaj potonji je i promašio jedan penal...

Na utakmici Sevilla - Red Bull Salzburg, koja je odigrana u sklopu prvog kola skupine G Lige prvaka, dosuđena su čak četiri jedanaesterca, a u strijelce su se upisala dva hrvatska nogometaša: Ivan Rakitić i Luka Sučić.

Dvoboj je završio rezultatom 1:1, a sve vrijedno spomena dogodilo se u prvom poluvremenu.

U 13. minuti dosuđen je prvi od ukupno četiri penala. Loptu je namjestio Karim Adeyemi, mladi Nijemac rođen 2002. godine, ali njegov šut otišao je pored vratnice.

Rakitić "poništio" Sučića

Osam minuta kasnije drugi jedanaesterac za goste. Ovaj put je odgovornost preuzeo Adeyemijev vršnjak Luka Sučić i pogodio. Sučić je budućnost hrvatskog nogometa, mladić koji je rođen u Linzu i već sad puno obećava te je odbio Austrijance koji su ga dugo nagovarali da prihvati igranje za njihovu reprezentaciju.

Treći penal u prvom poluvremenu za goste dosuđen je u 37. minuti, opet je izvođač bio Sučić, ali se ovaj put ispriječila stativa.

Prije odlaska na odmor Sevilla je naplatila te promašaje austrijskog prvaka. U 42. minuti Ivan Rakitić je zabio iz novog jedanaesterca, prvog dosuđenog za domaćine.

Crveni karton presudio Unitedu

Veliko iznenađenje dogodilo se u skupini F gdje je švicarski prvak Young Boys s 2:1 pobijedio Manchester United i to nakon što su Englezi poveli pogotkom Cristiana Ronalda u ranoj fazi utakmice.

Ključnim trenutkom pokazao se crveni karton kojeg je u 35. minuti dobio Aaron Wan-Bissaka. S igračem manje Crveni vragovi u nastavku nisu izdržali...

Kamerunski veznjak Nicolas Moumi Ngamaleu izjednačio je u 66. minuti, da bi u posljednjim sekundama, u petoj minuti sudačke nadoknade, Jordan Siebatcheu zabio za pobjedu Young Boysa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider