Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A1 DONOSI

Liga prvaka, Europska liga i NBA u hrvatskom štihu! Provjerite koje utakmice ne smijete propustiti

Već početkom ovog tjedna očekuju nas prvi četvrtfinalni dvoboji Lige prvaka, dok nam u četvrtak stiže Europska liga koju možemo pratiti na čak šest kanala Arena Sport televizije, koji su od 29. ožujka do 1. srpnja, dostupni svim A1 TV korisnicima u osnovnom TV paketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon reprezentativne pauze i uvijek zanimljivog vikenda nastavljaju se klupske obveze za vrhunske nogometaše. Već u utorak i srijedu očekuju nas prvi četvrtfinalni dvoboji Lige prvaka, dok bi nas u četvrtak hrvatski sportaši mogli prikovati za fotelju i čak šest kanala Arena Sport televizije, koji su u promotivnom razdoblju, od 29. ožujka do 1. srpnja, dostupni svim A1 TV korisnicima. Od 1. srpnja, Arena Sport proširuje ponudu sportskog sadržaja s četiri nova kanala u HD kvaliteti. Više o ponudi možete saznati, putem weba, jer bilo bi šteta propustiti Ligu prvaka, Europsku ligu, Konferencijsku ligu, 1. HNL, La Ligu, Serie A, NBA i još puno toga na jednom mjestu.

Nakon dva tjedna što reprezentativnog, što klupskog nogometa na male nam se ekrane vraća elitno klupsko natjecanje, Liga prvaka. Već u utorak, s početkom u 21 sat na programu PlanetSport imat ćemo prilike pratiti prvu četvrtfinalnu utakmicu Real Madrida i Liverpoola. Bit će to prvi dvoboj tih dviju momčadi nakon kijevskog finala 2018. godine i tragične predstave danskog vratara Lorisa Kariusa, koji je poklonio pobjedu i trofej madridskoj momčadi. Danas je situacija ponešto drugačija, rosteri obje momčadi su se izmijenili, nema više Kariusa, a ni Balea, ali želje su ostale iste, pobijediti i osvojiti trofej. To posebno vrijedi za englesku momčad, koja je slijedom pretrpanog rasporeda, brojnih ozljeda i nešto lošije forme ispala iz svih kombinacija za osvajanje prvenstva.

Kojih 1400 kilometara dalje Manchester City na svome terenu dočekuje Borussiju, ali iz Dortmunda. Nakon što su u osmini finala izbacili Borussiju Mönchengladbach s ukupnih 4:0, ždrijeb ih je spojio s još jednom njemačkom momčadi. Hoće li Englezi pobijediti i doći korak bliže polufinalu Lige prvaka, koje još uvijek nisu uspjeli dohvatiti s Pepom Guardiolom na klupi, moći ćemo pratiti na programu PlanetSport s početkom u 21 sat. Dakako, njihovim europskim ambicijama prijeti uvijek raspoloženi Erling Haaland, koji je s četiri pogotka ispratio Sevillu iz osmine finala Lige prvaka.

Nakon Lige prvaka, gledatelji se mogu opustiti uz NBA dvoboj Dallas Mavericksa i Utah Jazz. Hoće li vodeća momčad Zapadne konferencije, hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića upisati i treću pobjedu ove godine protiv Luke Dončića, možemo pratiti na Arena Sport televiziji, s početkom u 23 sata.

Repriza finala Lige prvaka

Već sutradan nastavljaju se četvrtfinalni susreti Lige prvaka. Nakon dramatičnog prolaska u produžecima osmine finala protiv Juventusa, Porto na domaćem terenu dočekuje Chelsea. Londonska je momčad prvi put nakon 2014. godine izborila prolazak u četvrtfinale Lige prvaka i ne misli tek tako odustati. Dapače, dobre predstave protiv madridskog Atletica, ohrabrile su londonsku momčad, što potvrđuje i izjava Thomasa Tuchela kako “sada nitko ne želi igrati protiv njih”. Njihov dvoboj i jubilarni 50. nastup Matea Kovačića u Ligi prvaka možete pratiti na programu PlanetSport s početkom u 21 sat.

Također, na Allianz Areni minhenski Bayern dočekuje PSG, u reprizi lanjskog finala Lige prvaka kada su Bavarci slavili s 1:0 i osvojili naslov europskog prvaka. Sada Parižani imaju priliku za revanš, ali neće im biti nimalo lako. Osim što dolaze u goste Bayernu, koji ne zna za domaći poraz od studenog 2019. godine, u Bavarsku dolaze nakon teškog prvenstvenog ispita protiv Lilla, glavnog konkurenta za naslov francuskog prvaka.

Može li Dinamo iznenaditi trostrukog osvajača Europske lige?

Nakon Lige prvaka utorkom i srijedom, četvrtkom nam stiže Europska liga pa je večer rezervirana za prve četvrtfinalne susrete Europske lige, među kojima se izdvaja onaj između Dinama i Villarreala. Nakon izvanredne utakmice u osmini finala Europske lige protiv Tottenhama, kada je Mislav Oršić zabio tri pogotka, ždrijeb je Modrima dodijelio ne toliko zvučni koliko neugodni Villarreal. Radi se o momčadi koja je bez većih problema preskočila grupnu fazu Europske lige (Sivasspor, Qarabag, Maccabi Tel Aviv) upisavši pet pobjeda i tek jedan remi protiv objektivno slabijih protivnika. No već u šesnaestini finala nailaze na prepreku zvanu RB Salzburg, koju uspješno savladavaju s ukupnih 4:1, dok u osmini finala bez većih poteškoća izbacuju kijevski Dinamo s visokih 4:0.

S druge strane, Dinamo je grupnu fazu Europske lige (Wolfsberger, Feyenoord, CSKA Moskva) apsolvirao na prvom mjestu s četiri pobjede i dva remija, dok u šesnaestini finala nailazi na potencijalnu minu, ruski Krasnodar. Srećom, Modri su s ukupnih 4:2 izbacili rusku momčad i priredili ogromno iznenađenje izbacivši favorizirani Tottenham u produžecima osmine finala Europske lige. Ima li zagrebačka momčad dovoljno snage da priredi još jedno europsko iznenađenje, možemo vidjeti već u četvrtak s početkom u 21 sat na Arena Sportu koji je dostupan svim korisnicima A1 TV usluge. Bez ikakve dvojbe, na putu će im stajati trener Villarreala Unai Emery, trostruki osvajač Europske lige.

Od ostalih četvrtfinalnih susreta Europske lige, na rasporedu su susreti Ajax – Roma, Arsenal – Slavia Prag i Manchester United – Granada.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom A1 po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider