Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potpuno zasluženo

Dani Olmo zabio, RB Leipzig eliminirao Atletico Madrid za polufinale Lige prvaka!

RB Leipzig izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je s 2:1 eliminirao Atletico Madrid.

Nogometaši RB Leipziga pridružili su se PSG-u u polufinalu Lige prvaka čija se završnica igra u Lisabonu. Njemačka momčad slavila je s 2:1 protiv Atletico Madrida u četvrtfinalnoj utakmici.

Dani Olmo, bivši igrač zagrebačkog Dinama, zabio je vodeći pogodak na utakmici u 51. minuti nakon što je glavom u mrežu Atletica proslijedio ubačaj Sabitzera. 

Simulacija korištenja šake Cormiera protiv Miočića Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči divider

Atletico je stigao do izjednačenja u 71. minuti nakon što je Joao Felix sam izborio, a potom i realizirao kazneni udarac. Sreća se u konačnici osmjehnula Nijemcima, koji su u 88. preko Adamsa zabili za 2:1. Lopta se na putu do mreže odbila od Savića i prevarila Jana Oblaka. 

GOL DANIJA OLMA

RB Leipzig dominantno do polufinala

I bez svog najboljeg strijelca Tima Wernera, koji je otišao u Chelsea, Leipzig je pod trenerskom palicom 33-godišnjeg trenera Juliana Nagelsmanna uspio dobiti favorizirani Atletico. U utakmici s malo šansi u prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti priliku Atleticova veznjaka Carrasca u 13. minuti, ali vratar Gulacsi odlično je reagirao.

gol expired Julian Nagelsmann nastavlja rušiti trenerske rekorde sa svega 33 godine! divider

No, u drugom poluvremenu ipak je došlo do raspleta. U 51. minuti Leipzig je poveo nakon lijepe akcije u kojoj je Sabitzerov ubačaj glavom u mrežu pospremio Dani Olmo.

Najskuplji igrač Atletica Joao Felix ušao je u igru u 58. minuti, a u 71. je zabio iz penala, kojeg je sam izborio nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio branič Leipziga Klostermann.

Amerikanac odveo RB u polufinale

I odlučujući pogodak zabio je džoker s klupe, 21-godišnji američki veznjak Tyler Adams, koji je zaigrao od 72. minute. Adams se proslavio u 88., kada je pucao sa 18 metara, lopta je okrznula igrača Atletica promijenila je smjer i završila u mreži za konačnih 2:1.

Trener Atletica nije mogao računati na hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka i argentinskog napadača Angela Correu, koji su zaraženi koronavirusom, dok je Dani Olmo za Leipzig igrao do 83. minute.

Leipzig će u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2-1. U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Barcelona - Bayern (petak, 21 sat), te Lyon - Manchester City (subota, 21 sat).

gol expired Miočić objavio fotografiju s masaže pa dobio komentar koji je do suza rasplakao mnoge divider

LEIPZIG - ATLETICO 2-1

LEIPZIG: Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Laimer (Adams 72), Sabitzer (Mukiele 90+2), Kampl, Angelino - Dani Olmo (Schick 83) - Poulsen, Nkunku (Haidara 83).

ATLETICO: Oblak - Trippier, Savić, Gimenez, Renan Lodi - Koke (Felipe 90+2) , Herrera (Joao Felix 58), Saul, Carrasco - Llorente, Diego Costa (Morata 72).

STRIJELCI: 1-0 Dani Olmo (51), 1-1 Joao Felix (71-pen), 2-1 Tyler Adams (88).

SUDAC: Szymon Marciniak (POLJ)

STADION: Jose Alvalade

Atletico Madrid - RB Leipzig 2:1

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider