Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pukla još jedna petarda

Bayern još jednom ponizio Arsenal, Wengeru odbrojani dani?

Arsenal je nakon prvih 45 minuta imao vodstvo 1:0, a onda je u nastavku primio pet komada

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u Londonu pobijedili Arsenal s uvjerljivih 5-1 te s ukupnih 10-2 prošli među osam najboljih.

Pogotke su za Bayern postigli Robert Lewandowski (55-11m) , Arjen Robben (68), Douglas Costa (78) i Arturo Vidal (81, 85), dok je strijelac za Arsenal bio Theo Walcott (20). U 54. minuti je isključen branič Engleza Laurent Koscielny.

ARSENAL - BAYERN 1:5

Arsenal je odigrao odlično prvo poluvrijeme, u kojem je mogao zabiti više od jednog gola, no odluka je pala u 54. minuti kada su ostali bez isključenog Koscielnya, koji je pritom skrivio i jedanaesterac. Nakon toga Arsenal je teško stradao kao i u prvoj utakmici u Muenchenu.

Sramota Arsenala i u uzvratu, "Wenger odlazi"

Utakmica je počela šansom Girouda koji je u 13.minuti pogodio vratnicu, no sedam minuta kasnije Arsenal je poveo. Walcott se provukao kroz nonšalantnu obranu Bayerna i snažnim udarcem iskosa iznenadio vratara Neuera. Walcott je u 34. minuti bio blizu drugog gola, ali je njegov udarac iz blizine prošao tik pored vratnice. Tek u 39. minuti Bayern je došao u šansu, a Lewandowski je u dobroj situaciji bio neprecizan.

U 54. minuti Koscielny je napravio prekršaj za kazneni udarac nad Lewandowskim, a grčki sudac mu je pokazao i crveni karton. Lewandowski je bio siguran s "bijele točke" i to je bio kraj svih nadanja Arsenala. Poljski napadač je u 64. minuti mogao i do svog drugog gola, bio je sam ispred vratara Arsenala Ospine koji čudesno brani njegov šut. No, Ospina je krivac za gol Bayerna u 68. minuti nakon što je loše ispucao loptu, a nakon gužve se za poziciju izborio Robben i lako svladao kolumbijskoga vratara.

U 76. minuti Lewandowski pogađa vratnicu, a dvije minute kasnije Bavarci su poveli s 3-1 nakon što je iz kontre Douglas Costa neobranjivo pogodio mrežu. U 81. minuti braniči Arsenala su još jednom pogriješili, predali su loptu gostima, a Vidalu nije bilo teško pogoditi za 4-1. Čileanac je u 85. minuti još jednom izašao sam ispred Ospine i lako postigao svoj drugi gol na utakmici za konačnih 5-1.

ARSENAL - BAYERN 1-5

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Emirates sudi Anastasios Sidiropoulos iz Grčke.

Strijelci: 1-0 Walcott (20), 1-1 Lewandowski (55pen), 1-2 Robben (68), 1-3 Douglas Costa (78), 1-4 Vidal (81), 1-5 Vidal (85)

Crveni karton: Koscielny (Ars, 54)

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey (Coquelin, 72), Xhaka - O. Chamberlain, Walcott - Giroud (Oezil, 72), Sanchez (Perez, 72)

BAYERN: Neuer - Rafinha, Martinez, Hummels, Alaba - Alcantara (Sanches, 79), Alonso, Vidal - Robben (Douglas Costa, 71), Ribery (Kimmich, 77)- Lewandowski

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider